Budapesten lesz a 2019-es felnőtt és laser-run öttusa-világbajnokság


Nagy sportdiplomáciai sikereket aratott a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) tbiliszi kongresszusán a magyar sportági szövetség (MÖSZ): egyrészt hivatalossá vált, hogy 2019-ben Budapest adhat otthont a felnőtt világbajnokságnak és azzal párhuzamosan a laser-run vb-nek, másrészt az idei nemzetközi viadalok közül a székesfehérvári junior vb érdemelte ki a legjobban megrendezett verseny díját.

A MÖSZ honlapján olvasható beszámoló szerint a grúz fővárosban Bretz Gyula elnök és Simóka Beáta elnökségi tag képviselte a magyar szövetséget. Emlékeztetnek, hogy a 2019-es két vb előtt – a laser-run vagy lézerlövészetes futás a lövészetből és futásból álló szakasz, a „kombinált szám” új elnevezése – 2018-ban öt nemzetközi verseny megrendezésére készül a MÖSZ: lesz nemzetközi fedettpályás viadal, felnőtt Európa-bajnokság, világkupa-forduló, egyetemi világbajnokság és katonai világbajnokság is Magyarországon.

Budapest korábban 1969-ben, 1979-ben, 1989-ben, 1999-ben és 2008-ban rendezett felnőtt világbajnokságot.

Az idei junior vb-t érintő díjról Kármán Sándor versenyigazgató úgy fogalmazott: nagyon nagy dolognak tartja, hogy az ő versenyük lett a legjobb rendezés. „Ideálisak és jól, könnyen, gyorsan megközelíthetőek voltak a helyszínek, gördülékenyen ment maga a verseny.” – tette hozzá.

Az Alba Volán SC öttusa-szakosztályának igazgatója, a MÖSZ általános alelnöke, Vörös Zsuzsanna az összefogást és az együttműködést tartja a siker kulcsának.

„Tulajdonképpen egy hármas összefogás az, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a díjat megkaphassuk. A Magyar Öttusa Szövetség, a székesfehérvári önkormányzat, valamint a Volán Fehérvár öttusa szakosztálya már többször bizonyította, hogy ha összefog, akkor nagyon magas színvonalon képes versenyt szervezni.” – mondta Athén olimpiai bajnoka.

Forrás: Sportmonitor/MTI