Szakosztályunkról


A Magyar Testnevelési és Sportszövetség (MTS) 1963-ban hozott határozatot a hazai utánpótlás-nevelés egységes rendszerének kialakítására, megszervezésére. Ennek eredményeképpen 1963. májusában megalapította a Központi Sportiskolát (KSI), amely hét szakosztállyal – köztük volt az öttusa is – kezdte meg működését.

A KSI-ből 2001-ben Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület lett. Az egyesület öttusa szakosztályában az eltelt időszak alatt számos Európa-, világ- és olimpiai bajnok, illetve ezüst- és/vagy bronzérmes kezdte el pályafutását.

Szakosztályunk legjobbjai évek óta meghatározó tagjai az ifjúsági, a junior és a felnőtt válogatottaknak.

A KSI SE öttusa szakosztálya jelenleg közel 160 fő igazolt versenyzővel rendelkezik. Központunk az Istvánmezei úton, kihelyezett bázisunk a Kánai úti Sport11-ben található.

Ha az elmúlt esztendők eredményességét, az utánpótlás és felnőtt korcsoportokban megnyert arany-, ezüst- és bronzérmek tömegét részleteznünk kellene, soha nem érnénk a sor végére!

Hosszú ideje a KSI öttusa szakosztálya a legeredményesebb műhely, magas színvonalú munkánknak köszönhetően sorozatban háromszor nyertük el a Magyar Olimpiai Bizottság, az utanpotlassport.hu és a Decathlon “Hónap műhelye”- megtisztelő címét.  Versenyzőink évek óta meghatározó tagjai a különböző korcsoportos válogatottaknak.

Hajrá KSI SE!