Szakosztályunkról


A Magyar Testnevelési és Sportszövetség (MTS) 1963-ban hozott határozatot a hazai utánpótlás-nevelés egységes rendszerének kialakítására, megszervezésére. Ennek eredményeképpen 1963. májusában megalapította a Központi Sportiskolát (KSI), amely hét szakosztállyal – köztük volt az öttusa is – kezdte meg működését.

A KSI-ből 2001-ben Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület lett. Az egyesület öttusa szakosztályában az eltelt időszak alatt számos Európa-, világ- és olimpiai bajnok, illetve ezüst- és/vagy bronzérmes kezdte el pályafutását.

Szakosztályunk legjobbjai évek óta meghatározó tagjai az ifjúsági, a junior és a felnőtt válogatottaknak.

A KSI SE öttusa szakosztálya jelenleg közel 120 fő igazolt versenyzővel rendelkezik. Központunk az Istvánmezei úton, kihelyezett bázisunk a Kánai úti Sport11-ben található.

2017-ben is a KSI öttusázói voltak a legeredményesebbek, hiszen mindkét felnőtt TOP-versenyzőnk (Földházi Zsófia és Kasza Róbert) a legjobb magyarként egyéni VB-ezüstéremmel zárta az év legfontosabb versenyét, emellett Zsófia csapatban világbajnoki címet és EB-csapat ezüstérmet is elkönyvelhetett, míg Róbert egyéni EB-ezüstöt, csapat-aranyérmet és váltó csapat bronzot is szerzett, miután sikeresen megvédte felnőtt magyar bajnoki címét.

Gulyás Michelle az év legfontosabb versenyén győzött, ezzel kvalifikációt is szerzett a 2018-as ifjúsági olimpiai játékokra! A YOG-verseny aranyérme mellett egyéniben és csapatban is ezüstéremmel zárta az U19-es Európa-bajnokságot, váltó-arannyal tért haza az ifi EB-ről, negyedik lett egyéniben és váltó-bronzérmet is nyert az U19-es VB-n, megnyerte az U19-es magyar bajnokságot és – nem utolsó sorban – második lett az utánpótlás OB-n!

Az utánpótlás OB-t egyébként szintén szakosztályunk versenyzője, Boros Alexandra nyerte, a Boros-Gulyás-Sarcia Borbála összeállítású csapat pedig bronzéremmel zárt.

Az U17-es Európa-bajnokságon szakosztályunk másik fiatal tehetsége is eredményesen szerepelt: Gyurka Márk Manó csapatban szerzett ezüstérmet.

Fiú csapatunk győzött a juniorok országos bajnokságán, ugyanitt Regős Gergely ezüst-, Bereczki Richárd pedig bronzérmet szerzett egyéniben.

Remek 2017-es esztendő! 🙂

Hosszú ideje a KSI öttusa szakosztálya a legeredményesebb műhely, magas színvonalú munkánknak köszönhetően sorozatban harmadszor nyertük el a Magyar Olimpiai Bizottság, az utanpotlassport.hu és a Decathlon “Hónap műhelye”- megtisztelő címét. Erről bővebben ITT olvashat.

Ha az elmúlt esztendők eredményességét, az utánpótlás és felnőtt korcsoportokban megnyert arany-, ezüst- és bronzérmek tömegét részleteznünk kellene, soha nem érnénk a sor végére!