Kasza Róbert a fináléban folytatja


Sikerrel vette a „kötelező akadályt” Kasza Róbert, a KSI SE világ- és Európa-bajnok sportolója, így bejutott a felnőtt öttusa világbajnokság pénteki döntőjébe.

A Berlinben zajló olimpiai kvótaszerző verseny szerdai férfi selejtezőjében 90 öttusázó, három csoportban kezdte meg a küzdelmeket. Robi az „A”-ba került (Demeter Bencével együtt), így úszással kezdődött a nap: a 2:01:95-ös idő – ebben a csoportban – az ötödik helyet jelentette.

A vívásban a mezőny legjobbjai közé tartozó versenyző ezúttal nem tudta hozni szokásos, magabiztos formáját: az elért 13:15-ös eredménnyel (194 pont) a kombi szám előtt a 13. helyre csúszott vissza.

Kasza a 4X800 méteres „kombiban” aztán körről-körre lépett előre, gyors és pontos lövészetének köszönhetően kilencedikként ért célba, így ott lesz a pénteki döntőben. Ebben a számban csoportjában a második lett! (Összpontszám: 1131 pont.)

A kombinált számot Marosi 11:35, Kasza 11:38 (602 pont), Tomaschof 12:27, Demeter 12:38 perc alatt teljesítette.

Fináléba jutott Marosi Ádám („C” csoport: 1145 pont) is, de sajnos a magyar csapat harmadik tagjának, Demeter Bencének a kiesése azt jelenti, hogy már csak egyéniben van lehetőség az éremszerzésre. (Az egyéni induló Tomaschof Soma a „B” csoportban a 26. helyet szerezte meg, így ő sem került be a fináléba.)

Csütörtökön a nők selejtezőjével folytatódik a világbajnokság, ma Földházi Zsófiának szurkolhatunk.

(Fotó: Róth Tamás/MÖSZ)