Szakosztályunkról


A Magyar Testnevelési és Sportszövetség (MTS) 1963-ban hozott határozatot a hazai utánpótlás-nevelés egységes rendszerének kialakítására, megszervezésére. Ennek eredményeképpen 1963. májusában megalapította a Központi Sportiskolát (KSI), amely hét szakosztállyal – köztük volt az öttusa is – kezdte meg működését.

A KSI-ből 2001-ben Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület lett. Az egyesület öttusa szakosztályában az eltelt időszak alatt számos Európa-, világ- és olimpiai bajnok, illetve ezüst- és/vagy bronzérmes kezdte el pályafutását.

Ha az elmúlt esztendők eredményességét, az utánpótlás és felnőtt korcsoportokban megnyert arany-, ezüst- és bronzérmek számát részleteznünk kellene, soha nem érnénk a sor végére, hiszen legjobbjaink évek óta meghatározó tagjai az ifjúsági, a junior és a felnőtt válogatottaknak.

Hosszú ideje a KSI öttusa szakosztálya a legeredményesebb hazai műhely: magas színvonalú munkánknak köszönhetően sorozatban háromszor nyertük el a Magyar Olimpiai Bizottság, az utanpotlassport.hu és a Decathlon „Hónap műhelye”- megtisztelő címet.  

A KSI SE öttusa szakosztálya jelenleg kb. 75 fő igazolt versenyzővel rendelkezik. Központunk a zuglói Istvánmezei úton található, itt egy helyen úszhatnak, futhatnak, vívhatnak, lőhetnek és erősíthetnek is sportolóink.

Hajrá KSI SE!