Földházi Zsófia negyedik helyen ért célba Kairóban


A KSI SE 23 éves versenyzője főleg úszásban és a  kombinált számban nyújtott parádés teljesítményt az év első világkupa futamán és végül csupán 5 ponttal maradt le a dobogóról.

Nem indult jól a döntő Földházi számára, hiszen a páston ezúttal nem találta a ritmust, és a vívókörök után csupán a 25. helyen állt. Úszásban viszont kiemelkedtek a mezőnyből Elodie Clouvellel: végül a francia lett a leggyorsabb, Földházi pedig mintegy 1 másodperccel követte őt. Lovaglásban nagyon szoros volt a verseny, hét hibapontja a 24. helyre volt elegendő Földházinak.

Legerősebb tusájában, kombinációban viszont nem volt ellenfele a magyar öttusázónak: a későbbi győztes Lena Schonebornnál például 23 másodperccel hamarabb ért célba. De ez a parádés teljesítmény sem volt elegendő a tetemes hátrány ledolgozására, így Földházi Zsófia végül a negyedik helyen végzett az idei év első világkupa versenyén. A másik magyar öttusázó, Alekszejev Tamara a 10. helyen végzett.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány nagyon elégedett volt a csapat teljesítményével.

„Zsófi gyengén kezdte a napot, de jó úszásával egyből sikerült javítania. A lovagló pálya elég könnyű volt, és a lovak is jók voltak, ezért nagyon szoros eredmény született ebben a számban. Kombinációban pedig azt hozta Zsófi, amit várhatunk tőle: magabiztosan nyerte meg ezt a tusát. Ez a teljesítmény nagyon bíztató a jövőre nézve. A 4. hely jelentős pontszámot hozott, ami fontos az olimpiai kvalifikáció szempontjából. ”

  1. Lena Schoneborn (GER) 1353 pont
  2. Annika Schleu (GER) 1345 pont
  3. Elodie Clouvel (FRA) 1338 pont
  4. Földházi Zsófia (HUN) 1333 pont

     …10.Alekszejev Tamara 1298 pont

(Forrás: pentathlon.hu, foto: pentathlon.org)