Eb-aranyérmet nyert a Soponyai Dávid-Bőhm Csaba fiúváltó


Az Ifi „B” Európa-bajnokság harmadik napján a váltó versenyekre került sor. A bajnokság első napján megszerzett négy érem után hétfőn a Bőhm Csaba-Soponyai Dávid fiúváltó Európa-bajnoki aranyérmes lett.

A fiú váltó tagjai kiváló úszás után (1:54,18) indultak a kombinált számnak, amit szintén remekül teljesítettek. Bár ebben a számban összesítésben harmadikok lettek, az 1000 pont elegendő volt a győzelemhez. Másodikként  a portugál, harmadikként a lengyel váltó ért célba.

A Gulyás Michelle és Sarcia Borbála összetételű lány váltó most elmaradt a várt eredménytől. Az úszás után ugyan még az első helyen álltak 2:02,39 időeredménnyel, de a kombinált számban lemaradtak és csak ötödikek lettek, összesítésben 845 ponttal ez a negyedik helyre volt elég.

Első helyen a cseh, második helyen az olasz, harmadik helyen pedig az orosz váltó végzett.

Szarka Luca és Tamás József képviselték országunkat a mix váltó versenyben. Róluk is elmondható, hogy magabiztosan kezdtek az úszásban, a kombinált már kevésbé sikerült, így kilencedik helyen végeztek.

„A versenyszervezés és a szállás mindent igényt kielégítettek. A fiúváltó minden számban kimagaslóan teljesített, akárcsak a lányváltóban Gulyás Michelle, viszont a társának, Sarcia Borbálának a lövészete nem a várakozások szerint sikerült. A mix váltóban két újonc kapott lehetőséget. Szarka Luca és Tamás Józsi is jól úszott, valamint futott, de a lövészetet kicsit elizgulták. Ezzel együtt boldogok vagyunk, hiszen erős mezőnyben szerepeltek jól a fiúk-lányok.” – nyilatkozta Verrasztó Gabriella az utanpotlassport.hu-nak.

Forrás: pentathlon.hu