Ismét megnyertük a „Hónap műhelye”-címet!


Nagyszerű augusztusi teljesítményével a KSI SE öttusaszakosztálya nyerte el a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított a „A hónap műhelye”-díjat és az azzal járó félmillió forintos sportszervásárlási utalványt.

A közönségdíj és a százezer forint az éppen a KSI-vel nagy harcot vívó Kőszegi SE síugróié lett.

Nem újonc a „A hónap műhelye”-díj győzteseinek sorában a KSI SE öttusaszakosztálya, hiszen már harmadszor nyert ebben a kategóriában, 2014-ben pedig a cselgáncsozókkal és a kajak-kenusokkal együtt „Az év műhelye” -díjat is kiérdemelte.

A Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított elismerést ezúttal a kiemelkedően jól sikerült augusztus hozta el. Noha a hónap elsősorban a riói olimpiáról szólt, de azért Európa-bajnokságot is rendeztek az ifjúsági „B” korosztályú (15-16 évesek) öttusázóknak, s Angliában a KSI fiataljai kiemelkedőt nyújtottak.

Solihullban Soponyai Dávid (képünkön) a teljes mezőny legeredményesebbje lett azzal, hogy egyéniben ezüstérmet szerzett, míg csapatban és váltóban aranyérmet akasztottak a nyakába. A lányok között – legjobb magyarként – Gulyás Michelle (alsó kép) ugyancsak a dobogó második fokára állhatott fel egyéniben, míg klubtársával, Péter Rebekával (és az Alba Öttusa versenyzőjével, Turbucz Annával) csapatban is második helyen zárt. Gulyás és a szintén a KSI-s Sarcia Borbála a leányváltóban az érmesektől kevéssel elmaradva lett negyedik, ráadásul egyéniben Sarcia a pontszerző ötödik, Péter Rebeka pedig a 11. helyen ért célba.

Bár a KSI eredményeihez nem szükséges külön méltatás, a sportiskolásoknak nem volt egyszerű dolguk, erős mezőnyben szerezték meg az elismerést. A Balatonfüredi Yacht Club vitorlázói, a Tapolcai VSE sakkozói, a Kőszegi SE síugrói, illetve a Csepeli Birkózó Club sportolói is eséllyel pályáztak a „A hónap műhelye”-díjra.

A végeredmény szorosan alakult, hiszen a kuratórium nem tudott választani a KSI öttusázói és a balatonfüredi vitorlázók között, végül a közönségszavazásban elért jobb eredmény döntött a fővárosiak javára. A közönségdíj s az azzal járó százezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalvány végül a kőszegi síugróké lett.

Az év nyolcadik kiírására – a szokásoknak megfelelően – számos jelölést adtak le a sportszervezetek, a szakemberek és a sportkedvelők. A három kuratóriumi tag, a MOB, a Decathlon és az utanpotlassport.hu a teljesítmények alapján határozott arról, mely szakosztályok kerüljenek a szavazólapra. A helyezésekről a kuratórium és a közönség szavazott.

A részletes eredménysort ITT találja.

Forrás: utanpotlassport.hu