Olimpiai Reménységek Versenye Tatán


Az Olimpiai Reménységek multi-sport versenyeit (Olympic Hopes) 1990-től rendezik Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia együttműködésével. A 2016. évben 28 sportágban 42 Olympic Hopes sportesemény került megrendezésre.

Az öttusában ezen a hétvégén, október 28-30. között Tatán szervezték meg az idei év reménységeinek versenyét.

A Tatai Edzőtábor, mint versenyhelyszín – a 3 pályás 25 m-es kis uszoda ellenére is-  tökéletesnek bizonyult. Az egy éve felújított vívóterem, a kosárlabda pályán felépített lőtér és a festői környezetben zajlott futás során remek hangulatú, családias esemény szemtanúi lehettünk.

A négy rendező országon túl a Magyar Öttusa Szövetség megnyitotta a kapukat egyéb nemzetközi öttusa szövetségek előtt is. A jelentkező országok három (úszás és kombinált szám)- és  négytusában (úszás, vívás és kombinált szám) mérettették meg magukat Ifjúsági A és Ifjúsági B kategóriában.

Hétvégén az egyéni tusák mellett csapat és mix váltó versenyen nyolc ország versenyzői (magyar, angol, szlovák, ukrán, portugál, cseh, belorusz, lett) indultak.

A vasárnapi mix verseny érdekessége volt, hogy a nemzeti váltókon túl, nem hivatalosan lehetőség nyílt arra, hogy a pár nélkül maradt, különböző országok versenyzői együtt indulhassanak. Az Olympic Hopes szellemiségét hűen tükrözi ez a rugalmasság és bensőséges kapcsolat, nem utolsósorban segítve az országok versenyzői közötti  kapcsolatteremtést.

Részletes eredmények ITT!

Forrás: pentathlon.hu