Jól kezdték a VK-sorozatot a magyar öttusázók


Remek eredményekkel kezdték az idei világkupa verseny-sorozatot a magyar öttusázók: Demeter Bence megérdemelten nyerte meg a Los Angeles-i versenyt, Kasza Róbert ötödikként, Tomaschof Soma huszadikként zárt. 

Kasza Róbert remekül teljesített, hiszen ötödik lett, annak ellenére, hogy néhány nappal ezelőtti betegsége miatt értékes napokat veszített a versenyre való felkészülésből. Tizenkilenc győzelemmel zárta a vívást (214 pont), hetedik helyen végzett az úszásban (02:04.76; 301 pont), lovaglásban kilencedik lett (293 pont), így a hetedik helyről vághatott neki a kombinált számnak. A záró tusában is nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott: sikerült két helyet előre lépnie és végül a nagyon előkelő ötödik helyen (1409 pont) zárta a versenyt.

A magyar küldöttség Tomaschof Soma döntőbeli teljesítményére is büszke lehet, ugyanis a junior korú versenyző a 20. helyen zárt a nagyon erős mezőnyben.

A versenyt Martinek János szövetségi kapitány így értékelte: „Nagyon jó volt látni a magyar versenyzők teljesítményét. Mind a hárman kimagaslóan szerepeltek. Demeter Bence minden számban magabiztos volt és ami ennél is fontosabb, hogy eredményes is. Nyugodtan, higgadtan és taktikusan versenyzett. Teljesen megérdemelten nyerte meg a versenyt és rendkívül büszkék vagyunk a győzelmére. Kasza Robi egy kisebb betegség után ért oda az ötödik helyre, ami nagyon nagy dolog. Pláne úgy, hogy a kombinált számot a hetedik helyről kezdte és sikerült még két pozíciót előre lépnie. Minden számban meggyőző volt. Remekül helyt állt Tomaschof Soma is, aki még nagyon fiatal, de ismét bizonyította, hogy a felnőttek között is megállja a helyét. Fontos, hogy a fiatalok ilyen körülmények között, ilyen erős mezőnyben is versenyezhetnek, mert ez egyértelműen a fejlődésüket szolgálja. Ugyanez vonatkozik természetesen Málits Istvánra is, akinek bár nem sikerült a döntőbe kerülés, de számára is nagyon fontos volt, hogy a felnőttek között versenyezhetett és vele is elégedettek vagyunk. Remekül kezdődött a szezon!”

Részletes eredmények ITT!

Forrás: pentathlon.hu