Lovas képesítő vizsgát rendeznek a Hidász utcai lovardában


„B” szintű lovas képesítő vizsgát rendeznek március 10-én (pénteken), a Hidász utcai lovardában (1026 Budapest , Hidász utca 2/d.).

A vizsga menete: A vizsgázókat két csoportra osztják az alábbiak szerint:

  1. csoport: Budahegyi Bence, Csizmazia Rita, Gábor Gergely, Gulyás Michell (KSI SE), Györgyi Kinga, Havas Krisztofer, (Horváth Patrik)
  2. csoport: Horváth Barnabás, Király Bence, Kiss Virág, Szentprónai Dominik, Szarka Luca, Turbucz Anna,

1. csoport

Elméleti vizsga: Két lóismereti kérdésre és két öttusalovaglás szabályra irányuló kérdésre kell helyesen válaszolni a jelölteknek. A lovak elosztása sorsolás útján történik.

Síkmunka: osztályban (maximum 20p), a vizsgázónak ismernie kell a lovardai alakzatokat, vezényszavakat, továbbá kengyelben és nélküle is bizonyítania kell befolyását a lóra.

Lovas pálya: A 8 ugrásos pálya egy összetettel, 70-90 cm-es ugrásokból tevődik össze.

2. csoport

Síkmunka: Osztályban (maximum 20p), a vizsgázónak ismernie kell a lovardai alakzatokat, vezényszavakat, továbbá kengyelben és nélküle is bizonyítania kell befolyását a lóra.

Lovas pálya: A 8 ugrásos pálya egy összetettel, 70-90 cm-es ugrásokból tevődik össze.

Elméleti vizsga: Két lóismereti kérdésre és két öttusalovaglás szabályra irányuló kérdésre kell helyesen válaszolni a jelölteknek.

A lovak elosztása sorsolás útján történik.

Elbíráló bizottság:

Szövetségi lovas edző,

2 lovas szakedző,

MÖSZ-képviselő,

A vizsga abban az esetben sikeres, ha az elméleti és a gyakorlati vizsga rész is sikeres. Az eredményhirdetésre akkor kerül majd sor, ha az összes vizsgázó teljesítette az elméleti és a gyakorlati feladatokat is.

Informáci: MÖSZ