Regős ezüst-, Berecki bronz-, a KSI-s fiú csapat aranyérmet nyert a junior OB-n


Szép Balázs (BHSE) nyerte a Diapolo Junior Országos Bajnokság első napján megrendezett férfi versenyt, amelyen Gérecz Attilára emlékeztek a szervezők és a versenyzők. A verseny válogató a junior Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, valamint válogató az Ifi „A” Európa-bajnokságra és világbajnokságra. A vívást és az úszást a Gerevich Aladár Sportcsarnok vívó termében és uszodájában, a lovaglást a BHSE lovardájában, míg a kombinált számot a BHSE sporttelepén rendezte meg a Magyar Öttusa Szövetség.

A férfi versenyben a maximális 38 induló nevezése már jelezte a hatalmas érdeklődést, ami a színvonalon is meglátszott, ugyanis nagyon jó versenyt láthattak az érdeklődők. Szép Balázs fiatal kora ellenére rendkívül összeszedett és érett versenyzéssel rukkolt elő, így 1455 ponttal övé lett a bajnoki cím.

A felnőtt válogatottban is bemutatkozó Regős Gergely (KSI SE, 1446 pont) lett a második és klubtársa, Bereczki Richárd (KSI SE, 1440 pont) állhatott fel a dobogó legalsó fokára. Regős Gergely és Bereczki Richárd mellett Gaál András is éremmel térhetett haza, hiszen a fiú csapatok versenyét a KSI SE triója nyerte.

A verseny ezúttal emlékverseny volt, Gérecz Attilára emlékeztek a szervezők. Gérecz Attila ifjú költőnk nevével bizonyára sokan találkoztak már, versei több kiadásban is megjelentek. Életéről több játék-, dokumentumfilm, rádióriport készült, újságcikkek, szakmai méltatások láttak napvilágot.

A Diapolo Junior Országos Bajnokság és Gérecz Attilára emlékverseny pénteken a nők versenyével folytatódott.

A KSI-sek közül Gulyás Michelle volt a legjobb; hatodikként végzett a vívásban, megnyerte az úszást, 18. lett lovaglásban, majd remek kombijának köszönhetően (ebben a számban a másodikként zárt) összetettben a negyedik helyen végzett.

További KSI-s eredmények: Sarcia Borbála 10., Péter Rebeka 13., Bánki Adél 15.

Részletes eredmények ITT!

Info: pentathlon.hu, foto: Buza Virág