Gulyás Michelle nyerte a YOG európai kvalifikációs versenyét!


Fantasztikus siker Portugáliában: Gulyás Michelle a dobogó tetejére állhatott a YOG európai kvalifikációs verseny női döntőjének eredményhirdetésén! 

A 12 országból érkezett 33 sportoló vívással kezdte a versenyt: Gulyás Michelle végig magabiztosan vívott, így megérdemelten nyerte ezt a számot (23/8). Sarcia Borbála 15/16, Dallos Lilla 16/15 mutatóval zárt. Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány szerint mindkettőjükben sokkal több volt, mint amit az eredményük mutat. Szarka Luca viszont, aki még nagyon fiatal versenyző a mezőnyben és még sokat kell tanulnia ebben a számban, 11/20 eredménnyel zárta a vívást.

Az úszásban szintén Michelle diadalmaskodott 2:08 időeredménnyel, második lett Szarka Luca (2:10), Sarcia Borbála pedig eddigi legjobbját úszta (2:11).  Dallos Lilla 2:23 időt úszott.

A kombinált számot 16 mp előnnyel kezdte Michelle. A versenyt végig kontroll alatt tartotta, csak annyit futott amennyit kellett, ezzel megérdemelt győzelmet aratott. Sarcia Borbála a 11. helyről kezdte a kombit,  jól futott,  de sajnos volt 2 sorozata, ami gyengére sikeredett és végül a 21. helyre esett vissza. Dallos Lilla a 17.,  Szarka Luca 19. helyről indultak az utolsó számban.

“Szinte együtt csinálták végig a versenyt. Lilla 15. hellyel két pozíciót,  Luca 16. helyen három pozíciót javított. Nagyon elégedett vagyok, hiszen nem csupán megnyertük a versenyt, hanem egy kvótát is szereztünk.” – számolt be a szövetségi kapitány.

Infó és kép: pentathlon.hu