Négy KSI-s öttusázó a hat díjazottból!


„Világbajnoki aranyéremmel megkoronázott, sikeres idényt zártak a magyar öttusázók!” – hangzott el a hazai szövetségnek (MÖSZ) a legjobbakat jutalmazó, évzáró ünnepségén.

Beszédében Bretz Gyula elnök hangsúlyozta, hogy az idényben hetvenkét 1-6. helyet szereztek a magyar versenyzők a felnőtt, junior és ifi nemzetközi versenyeken, illetve a katonai világbajnokságon, ebből 43 volt dobogós helyezés. A sikerek közül kiemelte a kairói világbajnokság női csapat aranyérmét, valamint Földházi Zsófia és Kasza Róbert egyéni ezüstérmét.

A jövő nagy feladatai közül megemlítette 2018-as katonai és egyetemi vb-t és a Felnőtt Eb-t,  valamint azt, hogy 2019-ben felnőtt és laser-run (lézerlövészetes futás) vb-nek ad otthon Magyarország.

A rendezésben méltónak kell lennünk a korábbi évek emlékezetes eseményeihez”- mondta az elnök. Bretz Gyula beszámolt arról, hogy a nemzetközi szövetség Tbilisziben rendezett kongresszusán megerősítették: a 2024-es párizsi olimpián az öttusa helye biztos, sőt, 2028-ban is, bár ez utóbbiról még nincs hivatalos értesítés.

Ezt követően jutalmazták az Év öttusázója díjat elnyert versenyzőket, utánpótlás korosztályban Gulyás Michelle-t (KSI SE) és Burcsik Barnabást, a juniorok között Simon Saroltát és Regős Gergelyt (KSI SE), a felnőtteknél Földházi Zsófiát (KSI SE) és Kasza Róbertet (KSI SE).

Soha rosszabb évet!

Hajrá KSI SE!

 

Forrás: MÖSZ/MTI, Fotó: Buza Virág