Magyar sikerek a dublini Laser Run világbajnokságon


Hét alkalommal hangzott el a magyar himnusz szombaton a dublini Laser Run Világbajnokságon! A versenyen 35 magyar versenyző képviseli országunkat az U11-es korosztálytól egészen az 50+ korosztályig.

Dublin leghíresebb egyetemén, a Trinity Egyetem krikettpályáján lezajlott egyéni, csapat és váltóversenyeken a magyar delegáció remekül teljesített: a mieink jó néhány arany-, ezüst- és bronzéremmel térhetnek haza.

U13-as korosztályban a lányok mezőnyében Haraszin Linda (Swimming Pentathlon) arany-, Mészáros Emma (KSI) bronz, a Haraszin-Mészáros-Hertelendi Luca (KSI) összeállítású csapat aranyérmes lett.

Vegyes váltóban a Mészáros Emma – Fábián Máté (KSI) duó az V. helyen ért célba.

Az U15-ös korosztály vegyes váltó számában a László Beáta (KSI) – Gulyás Richárd (KSI) bronzérmet szerzett.

U17-es korosztályban a lányoknál Tóth Dorka Sára (Trion SC) arany, Marschall Réka (UTE) bronz, a Tóth-Marschall-Dobronyi Dorina (Kőbánya) csapat szintén aranyérmes.

U17-es fiú kategóriában Koleszár Mihály (KSI) egyéni ezüstérmet, a Koleszár-Pintér Krisztián-Gáll András csapat pedig aranyérmet nyert.

A Koleszár Mihály (KSI) – Tóth Dorka Sára vegyes váltó ezüstéremmel gazdagodott.

U19-es fiúknál Gyurka Márk Manónak (KSI) sikerült bronzérmet szereznie, míg ugyanebben a korosztályban a lányoknál Erdős Rita állhatott a dobogó 3. fokára. Az Erdős Rita – Gyurka Márk Manó (KSI) vegyes váltó szintén bronzérmet szerzett. Ugyanitt a Kállai-Simóka Nóra (KSI) – Solt Mátyás kettős a 6. helyen ért célba.

Junior férfi kategóriában Gaál András bronzérmes, a hölgyeknél Guzi Blanka (Swiming Pentathlon) aranyérmes, Kiss Virág (Alba Öttusa) pedig bronzérmes lett.

A felnőtt férfiak versenyében Kardos Bence (Trion SC) Laser Run világbajnok lett.

28 ország 400 sportolója vett részt az immár negyedik éve megrendezett világversenyen. Franciaország, Portugália, Dél-Afrikai Köztársaság és Írország után 2019-ben Magyarország ad helyet a Laser Run Világbajnokságnak, egy időben és helyszínen a felnőtt öttusa világbajnoksággal.

A laser run, mint az öttusasport számainak egyik hangsúlyos eleme, meghatározó eseménysorozat lesz a jövőben. A nemzetközi és a magyar öttusaszövetség a sportág  népszerűsítése érdekében rendkívül fontosnak tartja, hogy az öttusa futás és lövészet számát ismertebbé tegye a Laser Run világbajnokság megszervezésével.

Dublini sikereink különös jelentőséggel bírnak a jövőre nézve és kiváló tapasztalatszerzésre adott lehetőséget az ott induló versenyzőinknek és a résztvevő szakembereinknek.

Részletes eredmények ITT!

Forrás: pentathlon.hu