Aranyérmet nyert az U17-es leánycsapat!


Akárcsak egy évvel ezelőtt Lengyelországban, szerdán Kaunasban is aranyérmet szerzett az U17-es leánycsapat a korosztályos Európa-bajnokságon.

Szerdán a legfiatalabb leányok számára rendezték meg az egyéni döntőt – ebben a korosztályban csak úszást és kombinált számot rendeznek – a litván városban. A fináléban legjobb magyarként László Beáta a negyedik helyen zárt, 798 pontos összteljesítménnyel, mindössze két ponttal lemaradva a dobogó alsó fokától. Őt mindössze kétpontos hátránnyal a hatodik helyen követte Tóth Dorka Sára, míg a nyolcadik helyen végző Dobronyi Dorina 776 ponttal zárt.

Azzal együtt is, hogy ők hárman az élmezőnyben végeztek – Kozma Réka pedig a 9. lett – rendkívül szorosan alakult a csapatok versenye a végelszámolásnál, a magyarok 2360 ponttal diadalmaskodtak, a 2356 pontos oroszok, és a 2354 pontos németek előtt.

A magyar küldöttségnek ez volt az első érme a Kaunasban zajló korosztályos kontinensviadalon, egy évvel ezelőtti a lengyelországi Drzonków városában ugyanebben a számban szerzett aranyérmet Szloboda József szövetségi kapitány alakulata.

Forrás: utanpotlassport.hu

További eredmények (frissítés):

Basa Lili egyéni ezüst- és csapat aranyérme mellett 3tusa mix váltóban csak néhány ponttal csúszott le a dobogóról (4. hely).

A fiúk között Vajda János egy csapat bronzéremmel gazdagodott (egyéniben a 12. helyen végzett).

Gyurka Márk Manó a 4tusa EB-n csapat 4., egyéni 15. helyet szerzett.

MINDENKINEK GRATULÁLUNK!