Kasza Róbert porondra lép


A mindenki által jól ismert egészségügyi helyzet és a hatályos jogszabályok értelmében a Fővárosi Nagycirkusz március 13. óta nem tart hagyományos értelemben vett előadást. Ugyanakkor a Fővárosi Nagycirkusz heti rendszerességgel – a közösségi csatornák felhasználásával – online programot sugároz nézőinek. Csütörtökönként élő műsort, hétvégenként pedig archív anyagokat nézhetnek meg az érdeklődők.

Május 21-én (csütörtökön) 15.00 órakor kezdődő élő műsor tematikája a sport és a cirkuszművészet kapcsolata lesz, melynek értelmében a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ nyilvános felvételt és sajtóeseményt hirdet.

A műsorban szerepel:

Richter Kevin magyar Guinness rekorder lovasakrobata, aki ugródeszka csoportjával lép fel.

Meghívott vendég Kasza Róbert, a KSI SE világ- és Európa-bajnok öttusázója, a tokiói olimpiai kvótákra vadászók egyik esélyese. Az adás végén a golyó nevű rekvizitet próbálja ki, cirkuszi animátor segítségével.

Közös, egyszeri műsorszámmal lép fel Balzsay Hanna a KSI utánpótlás válogatott szertornásza, valamint a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadóművészeti Szakgimnázium két növendéke, Györe Nóra és Szegő Sarolta. Önálló produkcióként szerepel Balzsay Jázmin, aki – Kasza Robi mellett – szintén az öttusa sportágban versenyez az egyesület színeiben.

Az öttusa bajnok és az utánpótláskorú hölgyek a KSI SE, valamint a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ közötti – februárban köttetett – megállapodás részeként lesznek a műsor vendégei.

A Robival készített interjút ITT, a műsor rövid beharangozóját pedig ITT megnézheti!

Érdekesség: a Fővárosi Nagycirkusz oldalán megjelent, KSI a porondon – című írásban arról olvashatunk, hogy KSI-s gyökerekkel rendelkező sportolók már komoly sikereket értek el a cirkuszművészek között is.

Hajrá KSI SE!