Októberben lehet az öttusa ob, még napirenden van a vb-rendezés


A Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) szeretné megrendezni a tavasszal elhalasztott felnőtt országos bajnokságot, melyre jelen állás szerint októberben kerülhet sor.

Gallai István, a MÖSZ főtitkára az M1 aktuális csatornának nyilatkozva kedden emlékeztetett rá, hogy a szövetség márciusban tartott egy sajtótájékoztatót és a rá következő napon a koronavírus terjedése miatt törölni kellett az ob-t. Mint mondta, minden egyesület tisztában volt azzal, hogyha a feltételek adottak lesznek, a MÖSZ pótolni szeretné a felnőtt bajnokságot, melynek legújabb dátuma október 8-10.

„Versenyzői oldalról is érkezett kezdeményezés, hogy kipróbálnák magukat, és kell is rangos versenyt tartani, mert onnan lehet tovább lépni” – folytatta.

Beszélt arról is, hogy bár a nemzetközi szövetség (UIPM) sok idei viadalt törölt már, a kínai Hsziamenből a mexikói Cancúnba áthelyezett világbajnokság lebonyolítása továbbra is napirenden van.

„A legfrissebb hírünk az, hogy szeptember elején fog a UIPM dönteni, mert a mexikóiak jelezték, hogy ők még december elején is megrendeznék ezt a versenyt” – közölte.

A döntési folyamat hátteréről elmondta, hogy a nemzetközi szövetség mindegyik bizottságával online értekezletet tartott, és a sportolói bizottság kérte a versenyt.

„Viszont, ha lehet a magánvéleményemet mondani, én azért úgy gondolom, hogy decemberben nem lehet ezt a világbajnokságot a jelen állás szerint megrendezni” – tette hozzá.

Infó: MTI