A nemzetközi öttusaversenyek sorát a budapesti Peridot fedett pályás bajnokság nyitja


A vírushelyzet okozta hosszú kihagyás után a Magyar Öttusa Szövetség megrendezi  az idei  nemzetközi fedett pályás bajnokságát, melynek immár hetedszer ad nevet a Peridot.

Különlegessége, hogy az éves Magyar Bajnoksággal egybekötött eseményt szerveznek, vagyis a teljes nemzetközi mezőny mellett a magyar versenyzőket külön is díjazzák, így magyar bajnokot is avatnak.

A végleges jelentkezési határidő előtt (február 10.), a teljes magyar mezőny mellett már 36 női és 33 férfi külföldi öttusázó jelentkezett a versenyre, összesen 12 országból.

A Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás Bajnokság helyszínéül a BOK “A” Csarnok (vívás, laser run), a BVSC Uszoda (úszás) és a Nemzeti Lovarda (lovaglás) szolgál.

Sok szempontból nagy jelentőséggel bír a február végi-március eleji esemény, hiszen egy egész év kihagyás után újra, közel a teljes mezőnnyel versenyezhetnek öttusázóink. A világszinten versenyre kiéhezett öttusázók végre éles helyzetben mérhetik fel, vajon mit okozott az eddigi, versenyzés szempontjából ingerszegény időszak. A MÖSZ szövetségi kapitányai (Kállai Ákos és Martinek János) egyetértenek abban, hogy fontos információt nyújt a jövőre nézve mindenkinek a közelgő bajnokság. Megtudhatják, hogy a technikai számokban sikerült-e előrelépniük a fiatalabbaknak, vagy eddigi formájukat megtartaniuk a tapasztaltabbaknak, illetve a fizikai számokban tudtak-e fejlődni a külföldi versenytársaikhoz és önmagukhoz képest.

Közeli cél természetesen az újabb kvalifikációs lehetőségeket adó, március végi, szintén Budapesten megrendezendő UIPM Világkupa sorozat első állomása, és az azt követő egymás utáni két szófiai világkupa- forduló.

Lényeges szempont a Peridot bajnokságon, hogy az elfogadott válogatási elvek szerint kiemelt, vagyis a világkupán már biztosan induló versenyzőkön túl, a nőknél még egy, a férfiaknál pedig két magyar szerezhet indulási jogot a budapesti világkupára.

A Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás Bajnokságről előreláthatólag élőközvetítést adunk a szövetség honlapján.

Részletes versenykiírás

Infó: pentathlon.hu