Koleszár Mihály bronzérmet nyert a drzonkówi nemzetközi öttusa versenyen


Koleszár Mihály a dobogó harmadik fokára állhatott fel a lengyelországi verseny felnőtt egyéni számában, ráadásul Misi remek teljesítménye a juniorok mezőnyében ezüstérmet is ért. A junior nők között Breitner Hanna, a junior férfiak között pedig Gyurka Márk Manó szerzett bronzérmet.

Martinek János férfi szövetségi kapitány szerint nagyon jó két napot tudhatunk magunk mögött, hiszen erős mezőnyben mérették meg magukat felnőtt és utánpótláskorú versenyzőink. „A vívás során hatvanöt asszót kellett letudni, egy kicsit emlékeztetett így a verseny a régi, ötnapos öttusára. Fiataljaink nem csak a kombinált számban, vívásban és lovaglásban is remekül helyt álltak, egyre jobban érezhető, hogy a jövő már ott toporog közvetlen a rutinos felnőtt versenyzők sarkában.”

Gyurka Márk Manó – a két héttel ezelőtti felnőtt öttusa magyar bajnokság bronzérmese – a felnőttek között a hetedik, a juniorok mezőnyében pedig a harmadik helyen végzett.

„Breitner Hanna második nemzetközi versenyén szerepelt, s határozottan látszik az ő fejlődése is. Ami mindenkire igaz: minél több pozitív visszajelzést kapnak a versenyzők, annál jobban lehet előre lépni” – mondta Kállai Ákos női szövetségi kapitány.

Infó: pentathlon.hu

Részletes eredmények:

drzonkow 2021 final results men

drzonkow 2021 final results women