Értékes 6. és 8. helyezés Kairóban


Véget ért a magyarok számára az év első világkupája, amit már az új lebonyolítási forma szerint rendeztek meg. A férfiak között két KSI-s versenyző is a top 8-ban végzett: Regős Gergely 1469 ponttal a 6., Bereczki Richárd 1466 ponttal a 8. helyen ért célba. (Bőhm Csaba ezüst-, Szép Balázs pedig bronzérmet szerzett.)

Regős Gergely: „Örülök, mert végre megtört a “kairói átok”, ami már évek óta “sújt” engem. Azonban picit csalódott is vagyok. Egyrészt a lovaglás miatt, amit a saját hibámnak érzek, másrészt a lövészet miatt. Nem éreztem magamon nyomást a kombinált szám előtt, hogy két pozícióra előttem a dobogó, ez jó. Sajnos még mindig fennáll az a hiányosságom, hogy nem tudok megújulni az utolsó körben és a hajrára nem marad erőm. Ezen még sokat kell dolgoznom. Egyelőre az első világkupa dobogóm még várat magára, de jó úton haladok és még nagyon az év elején járunk.”

Berecki Richárd: „Először is gratulálni szeretnék minden versenyzőnek, aki ezt a négy napot egyáltalán végig tudta csinálni. Embert próbáló feladat volt, itt az ember egyszer a pokolban van másik pillanatban meg a mennyben, és ez igaz fordítva is. Ha értékelni szeretném magamat nagyon örülök, hogy versenyezhettem és egy értékes 8. helyezést sikerült elérnem. Tudom, hogy rengeteg van még bennem csak meg kell erősítenem magamban, hogy bármire képes vagyok. Így állok a következő versenyekhez, amik előttem vannak. Hajrá Sport! Hajrá ÖTTUSA!”

 

Forrás: pentathlon.hu