Visszavonul Kasza Róbert világ- és Európa-bajnok öttusázó


Kasza Róbert világ-és Európa-bajnok öttusázó hivatalosan is bejelentette visszavonulását az aktív versenyzéstől.

A 36 éves öttusázó gyerekkora óta a KSI versenyzőjeként sportolt először tornászként, majd öttusázóként.

Csapatban és váltóban többszörös világ- és Európa-bajnok, egyéniben vb- és Eb-ezüstérem a legjobb eredménye, de számtalanszor állt világkupán, hazai-, és nemzetközi versenyeken dobogón. Két olimpián szerepelt, a 2012-es londoni játékokon 12. lett, 2021-ben Tokióban a 26. helyen zárt.

Visszatekintve a 2019-es hazai rendezésű világbajnokságra, Robi saját elmondása alapján nagyon mélyről jött fel lelkileg az Európa-bajnokságot követően, így reményteljesen nyilatkozott a hazai sajtónak. Olyan sokszor leküldött az élet a padlóra, de mindig fel tudtam állni, nem is értem, hogyan… Annyi ember segített a családomon kívül is… Mindegy, mi a hivatásod, bele kell halni abba, amit csinálsz.” – nyilatkozta az MTI-nek a versenyt követően.

Összesen hét alkalommal nyerte el a magyar bajnoki címet, a legutóbbit 2021-ben, amikor a legjobb magyarként ezüstérmet szerzett az öttusázók Peridot Kupáján. Az utolsó versenye az idei hazai világkupa-forduló volt, ahol Erdős Ritával mix váltóban ezüstérmet nyertek.

Kasza edzőként folytatja pályafutását, így segítve a fiatalokat álmaik elérésében.

Köszönjük, Robi azt a sok felejthetetlen pillanatot, amit nagy szeretettel a szívünkbe zártunk és a több, mint 25 éves pályafutásod alatt mutatott kitartást, alázatot és a kismilliónyi lemondást, ami ezzel járt. Méltó módon búcsúzol ettől a sportágtól versenyzőként!

Köszönjük és sok sikert kívánunk neked az életben!

Forrás: pentathlon.hu