Koleszár Mihály az ötödik helyen végzett


Legjobb magyar öttusázóként Koleszár Mihály az előkelő 5. helyen végzett az ÖTTUSA VK budapesti állomásán. 

Misinek ez volt a második felnőtt világkupája, és úgy tűnik, remekül helyt áll ebben a mezőnyben is.

„Nagyon izgatott voltam ma, de szerencsére nem túl feszült. Az izgalom kiül általában az arcomra, de talán ma a fókuszáltság látszott inkább. Próbáltam a lehetőségekhez képest legkoncentráltabb lenni és mindenben odatenni magam száz százalékosan. Vannak hibák, de örülök, hogy így sikerült a verseny. Ez a második felnőtt világkupám, így benne lenni az első hatban nagyon nagy öröm. Rengeteg segítséget kaptam kívülről barátoktól, családtól, az edzőimtől, a szakemberektől – ezt szeretném megköszönni nekik. Örülök nagyon, remélem nem ez a vége és még nagyon sok munka vár rám.

Nem volt különösebb elvárásom, még bele kell szoknom ebbe a mezőnybe. Bolond lettem volna azt gondolni, hogy ide megverni mindenkit jöttem – ez a cél persze – de ha nem sikerül, akkor csak annyit tudok mondani magamnak, hogy fel a fejjel, és menni tovább.

A kombinált számban taktikázni annyira nem tudtam, mert ilyenkor úszás után kevés oxigén van a fejünkben, így átgondolni a dolgokat is elég nehéz. Próbáltam a lövészetre koncentrálni, bár az sajnos nem sikerült úgy, mint szerettem volna. De hát ezekből a hibákból lehet tanulni. Az egyetlen taktika; futni ahogy csak tudok, és utána még egy kicsit jobban.

Még a technikai és a fizikai számokban is van szerencsére fejlődni valóm. De ma egy kis ünneplés – persze csak kulturáltan – remélem nem az árokparton ébredek. Na jó, csak viccelek.”

Forrás: pentathlon.hu

Részletes eredmények: ITT!