Három arany-, egy ezüstérem az U17/U19-es Európa-bajnokságon


Szakosztályunk versenyzői ismét remekeltek, ezúttal a litvániai (Druskininkai) korosztályos Európa-bajnokságon értek el sikereket! Az U19-es nők között Európa-bajnok lett a Zemán Zóra, Mészáros Emma, Varga Orsolya összeállítású trió, megelőzve a németeket és a franciákat. Az U17-es nők között egyéni 5. helye mellé egy csapat aranyéremmel is gazdagodott Rajncsák Diána (Herbák Emma az első, Haraszin Linda a második helyen ért célba). Az U17-es vegyes váltó versenyben is magyar győzelemnek örülhettünk: a Haraszin Linda, Gyurka Marcell Hugó kettős a lengyel és a török duót megelőzve végzett az első helyen.

Az U17-es férfiak mezőnyében a dobogó második fokára állhatott fel a magyar csapat: a Kiss-Szőlősi Álmos, Gyurka Marcell Hugó, Hornok Levente hármas nagy küzdelemben „gyűrte le” a lengyeleket, így ezüstérmesként térhetnek haza.

Egyéniben Álmos a 6., Hugó a 7., Levente a 15., Basa Botond a 28. helyen végzett. A nők között Varga Orsolya a 12. helyen ért célba (Zóra a 3., Emma pedig a 6. helyen futott be).

A váltók versenyében a Fábián Máté – Tory András kettős a 4., a Tatár Dorottya Mecsnóber Míra duó pedig a 6. helyen fejezte be a versenyt.

Gratulálunk!

Részletes eredmények ITT!