Bruckmann Gergő és Tomaschof Soma 5. lett a juniorok Európa-bajnokságán


Tomaschof Soma (első éves junior) és a Bruckmann Gergő (másodéves junior) összeállítású férfi váltó 5. helyezést ért el a szófiai Junior Európa-bajnokság váltó versenyén.

Vívásban 17 győzelemmel 204 pontot szereztek, ezzel ebben a számban  a 6. helyen végeztek. Úszásban 1:53:89 mp-el 359 pontot gyűjtöttek. Ez a hetedik helyre volt elég, amellyel továbbra is a középmezőnyben maradtak.

Mindkét fiú kiválóan, hibátlanul lovagolt, a mezőnyben egyedüli váltóként  300 pontot szereztek. Ezzel a jó teljesítménnyel sem sikerült előrébb lépni, így a kombinált számot a 6. helyről kezdhették, ahol a pozíciójukon egy helyet javítva végül 1460 ponttal az ötödik helyen zártak.

„ A Tomaschof és Bruckmann váltó Junior Eb-n elért eredményére sajnos rányomta bélyegét a versenyt megelőző érettségi vizsga, melyet az elveszített pontok egyik indokaként tudom említeni. Főleg a technikai számokban volt érezhető ennek utóhatása. Viszont mindenképpen szeretném kiemelni a fiúk lovas számban elért eredményeit. Mindketten magabiztosan, hibátlanul teljesítették a versenyszámot. Bár a fent említett okokból adódó koncentráció hiánya miatt  nem tudtunk feljutni a dobogóra, mindkét fiatal végig becsületesen, hősiesen küzdött és kitartott” – nyilatkozta Kállai Ákos, utánpótlás szövetségi kapitány.

Eredmények