Junior Eb-aranyérmes lett a Boros Alexandrával felálló magyar csapat


Fantasztikus magyar sikerekkel, igazi éremesővel folytatódott a junior Európa-bajnokság Bulgáriában. A női egyéni versenyben Simon Sarolta ezüstérmet szerzett, a Simon Sarolta, Boros Alexandra, Zs. Tóth Anna alkotta csapat pedig a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Az egyéni verseny kezdése már megalapozta a pénteki sikernapot. A vívást ugyanis Simon Sarolta nyerte, méghozzá elképesztő teljesítménnyel. A 28 győztes asszó mellett mindössze nyolc vesztes állt a neve mellett, ami azon túl, hogy a nyitó tusa megnyerését, de 270 pontot is jelentett számára. Úszásban 2’29:40 lett az időeredménye, amit egy hibátlan lovaglás követett, majd jött a kombinált szám, amit az első helyről kezdhetett. ebben a számban is fantasztikusan teljesített, kiválóan koncentrált és végül bár a vezető helyet nem tudta megtartani, másodikként ért a célba.

Az Európa-bajnok a fehérorosz PRASIANTSOVA Iryna lett, míg a dobogó legalsó fokára az orosz SERKINA Sofia állhatott fel.

Boross_Alexandra 2

Számunkra különösen fontos, hogy Boros Alexandra és Zs. Tóth Anna is remekül szerepelt. Előbbi versenyzőnk a nyolcadik helyen végzett, miután 18/17-es mutatóval és 208 ponttal zárta a vívást. A medencében 2’13:50-es időeredménnyel zárt, míg a lovas pályán ő is hibátlanul teljesített. A kombinált számban elért 13’38:00-val zárt és végül 1290 pontot gyűjtött.

Zs. Tóth Anna 226 pontot szerzett (21/14) vívásban és 2’16:40 állt a neve mellett az úszásban elért teljesítménye után. A lovas pályán két verőhibával és 286 ponttal zárt, míg a záró tusát 13’39:00-es eredménnyel fejezte be és a 11. helyen futott a célba.

Mindez azt jelentette, hogy a magyar csapat 3893 ponttal megnyerte az Európa-bajnokságot a 3856 pontos franciák és a 3830 pontos orosz csapat előtt.

„Nem akármilyen napon vagyunk túl. Boldogok és elégedettek vagyunk. Simon Sarolta teljesítménye önmagáért beszél, de a kalapunkat az egész csapat előtt meg kell emelnünk. Erős mezőnyben, de nagyon jól versenyeztek. Ez az eredmény is bizonyítja, hogy jó úton járunk. Jönnek a fiúk, és tőlük is jó eredményeket várhatunk.” – értékelt a helyszínen Kállai Ákos utánpótlás szövetségi kapitány.

(MÖSZ)