Bruckmann Gergő váltó-ezüstéremmel zárta a junior Eb-t


A vegyes váltók versenyével zárult a junior öttusa Európa-bajnokság Szófiában. Számukra remek hír, hogy a Simon Sarolta és Bruckmann Gergő alkotta váltó a dobogó második fokára állhatott fel.

A mieink egész nap jól teljesítettek és gyakorlatilag minden szám után vagy az első három között, vagy a dobogós helyekhez közeli pozícióban álltak. Az gyorsan kiderült, hogy az orosz váltó legyőzhetetlen lesz a vasárnapi napon, miután megnyerték a vívást és az úszást, a lovas pályán mindössze egy verőhibájuk volt, így a kombinált számot 47 másodperces előnnyel kezdhették.

Simon Sarolta és Bruckmann Gergő tehát remekül szerepelt, így végül egy újabb magyar éremmel, egy ezüstéremmel zárta a mai napot a magyar küldöttség. Összességében is maradéktalanul elégedett lehet a szakmai vezetés, hiszen kiválóan teljesítettek a kontinensviadalon a fiatalok.

bruckmann simon

„Le a kalappal Saci és Gergő előtt. Nagyon magabiztosan versenyeztek. Sajnos az oroszok ellen ma nem volt esélyünk, de az mindenképpen bejött, hogy a pihentebb Bruckmann Gergő nagyot tudott hajrázni a kombinált számban. Jó párost alkottak, higgadtan és felkészülten versenyeztek, küzdöttek egymásért és a jó eredményért. Ezért jöttünk és azt kaptuk, amire számítottunk. Lelkes, elhivatott és nagyon nagy dolgokra képes magyar válogatott versenyzett itt Szófiában. Szép eredményekkel és komoly tapasztalatokkal térhetünk haza és folytathatjuk majd a munkát. Köszönöm mindenkinek a hozzáállását és segítségét. Jó úton járunk, ez egyértelmű számomra.” – nyilatkozta a helyszínen Kállai Ákos utánpótlás szövetségi kapitány.

(MÖSZ)