Regős egyéniben ötödik, a csapat a negyedik helyen végzett Szófiában


A férficsapat is nagyon közel volt, de végül lemaradt a dobogóról. A mieink a negyedik helyen végeztek a szófiai junior öttusa Európa-bajnokságon. Egyéniben Regős Gergely a nagyon előkelő ötödik helyen végzett, míg Fröhlich Tamás Bence szinte a kórházból érkezve versenyzett.

regos gergely junior eb

„Érdekes versenyen vagyunk túl, rég láttam mezőnyt ennyire egyben. Szerencsénk sem volt, mert remekül vívtak annak a két országnak a versenyzői, amelyekkel nagyot harcoltunk az éremért. Egész nap a második-harmadik helyen álltunk, de a kombinációban megelőztek minket a franciák.” – mondta a verseny után Kállai Ákos utánpótlás szövetségi kapitány.

Hasonló képet mutatott az egyéni versengés is, hiszen az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Regős Gergely és Strobl Krisztián esélyes volt a pontszerző helyek valamelyikére. Bár Kállai elmondása szerint Regősnek nem sikerült olyan jól a futás és lövészet elegye, mint szokott, az ötödik helyre így is beért. Igaz, az utolsó futókörre még harmadikként érkezett a lőállásból. Stroblnak a lovaglásban elkövetett hiba került sokba: kanyart tévesztett, s a kapitány szerint amennyiben nincs ez a rontás, vívhatott volna Gergővel az ötödik-hatodik pozícióért. Horváth Norbertnek sajnos a vívás és a kombinált sem sikerült tökéletesen, de az mindenképpen nagyon pozitív, hogy minden versenyzőnk hatalmasat küzdött és mindent kiadott magából.

A negyedik magyar, Fröhlich Tamás Bence a 19. helyen zárt, de esetében mindenképpen meg kell említeni, hogy már a selejtezőben sem volt egészséges. Egy vírusfertőzés állhatott a háttérben, ami a döntő előtti éjszakáját is „tönkretette”. Fáradtan, kimerülten is vállalta a döntőt és teljesítménye mindenképpen elismerésre méltó.

Eredmények:

Férfi egyéni: 1. Sebastian Stasiak (lengyel) 1472 pont, 2. Oleg Naumov (orosz) 1460, 3. Kirill Kasjanyik (fehérorosz) 1453, …5. Regős Gergely 1446, …11. Strobl Krisztián 1431, …19. Fröhlich Tamás Bence 1391, …22. Horváth Norbert 1383.
Férficsapat: 1. Oroszország 4342, 2. Németország 4294, 3. Franciaország 4282, 4. Magyarország (Regős, Strobl, Horváth) 4260.

(MÖSZ)