Világbajnoki csapatbronzzal gazdagodott Földházi Zsófia éremgyűjteménye


Bronzérmet nyert a Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara összeállítású csapat a berlini öttusa-világbajnokság hagyományos versenyében.

A magyarok csak két fővel szerepeltek a szombati döntőben, de ez az ellenfelek többségére is igaz volt, mivel a csütörtöki selejtezőből csupán a lengyelek jutottak tovább három versenyzővel, azaz teljes csapattal. Emiatt a második és harmadik helyért nyílt volt a küzdelem, s bár a magyarok az utolsó szám előtt még a hatodik helyen álltak, Kovács és Földházi olyan jó teljesítményt nyújtott a lövészetekkel kombinált 4×800 méteres futásban (utóbbi 2. lett a „kombiban”), hogy meglett a bronzérem.

Az aranyat a lengyelek szerezték meg az egyéni győztest is felvonultató németek, illetve a magyarok előtt. Legjobb magyarként Kovács Sarolta a hatodik helyen végzett.

Sajnos két TOP-versenyzőnknek, Földházi Zsófiának és Kasza Róbertnek egyéniben nem úgy sikerült a berlini világbajnokság, ahogyan azt szerették volna: Zsófi a 13., Robi a 27. helyet szerezte meg. 

A következő kvótaszerző versenyt kb. egy hónap múlva, augusztus közepén rendezik: a felnőtt női és férfi Európa-bajnokság remek lehetőség lesz az olimpiai kvalifikáció megszerzésére.

MTI