Díjátadás a MOB székházában


Kiemelkedő májusi teljesítményének köszönhetően a KSI SE öttusa szakosztálya nyerte el a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított „A Hónap Műhelye”-díjat és a vele járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt.

Pontosan egy évvel ezelőtt már elnyertük ugyanezt a díjat, sőt, a KSI SE kajak-kenusaival és cselgáncsozóival közösen a 2014-es „Az Év Műhelye”- elismerést is, idén februárban.

A díjat sportolóink szófiai junior Európa-bajnokságon mutatott remek szereplésüknek köszönhetik. Boros Alexandrával nyert a lány csapat, ezüstöt érő helyen végzett a vegyes váltó tagjaként Bruckmann Gergő (Tomashof Somával az ötödik lett fiú váltóban), Regős Gergely pedig – aki tagja volt a dobogóról éppen lecsúszó fiú csapatnak is – ötödikként végzett egyéniben…

Dr. Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese elmondta: nincs egyszerű dolguk a fiataloknak, hiszen a tradicionálisan sikeres öttusasport „terhét” viselik. Sok sikert kívánt a versenyzőknek, a szakosztálynak, és minél kitartóbb edzésre biztatta a KSI megjelent versenyzőit, hogy néhány év múlva, különösen a 2020-as tokiói olimpián már róluk beszéljenek a felnőttek között.

A Decathlon képviselőjeként Vas Gábor elmondta, hogy a KSI öttusaszakosztálya olyan teljesítményt nyújtott, amely mellett nem tudtak volna, és természetesen nem is akartak szó nélkül elmenni. Örömmel nyugtázta, hogy a sportszeráruház hozzájárulhatott a fiatalok nyugodt felkészüléséhez és sikereihez. A Decathlon kiemelten kezeli az utánpótlást, de házon belül „A hónap műhelye”-díjra a legbüszkébbek. A győztesekről készült fotót minden áruházukban kitették.

A szövetség főtitkára, a kétszeres olimpiai bajnok Martinek János megjegyezte, hogy az öttusa nyári sportág, a fővárosiak pedig gyorsan bizonyították is, hogy érdemesek az elismerésre. A fiatalokat látva hozzátette: egyértelmű, hogy erős az utánpótlás.

A KSI elnöke, Hazsik Endre köszönetét fejezte ki, vallja, hogy hihetetlenül fontos és jó, hogy valakik azzal is foglalkoznak, akik az utánpótlást nevelik, ezért külön is méltatta a kuratórium három tagját. Felhívta a figyelmet arra, hogy a múlt heti kajak-kenu válogató alapján számos világverseny-aranyérem esélyes lapátol a klubban, nem beszélve a Tóth Krisztián fémjelezte cselgáncsozókról, így reméli, hogy nem utoljára jártak az idén a MOB-székházban. Hazsik Endre arról is beszélt, hogy „Az év műhelye”-díj mellé kapott kupát lemásoltatták, így a vándorserleg pontos replikája marad emlékül.

Takács Péter, szakosztályvezető-vívómester arról beszélt, hogy a tavalyi győztes társaság fele nagyjából megmaradt, ami azt jelzi, hogy folyamatosan van utánpótlás, amelyet képezhetnek. A sikerek pedig az edzők munkáját és az öttusázók mentalitását dicsérik.

(utanpotlassport.hu)