Négy magyar a döntőben


Mind a négy magyar induló; Boros Alexandra, Simon Sarolta, Zs.Tóth Anna és Varga Eszter is bejutott a fináléba a Buenos Aires-ben zajló Ifi “A” világbajnokságon. A bajnokság első versenynapján a nők selejtezőjét rendezték meg.

Simon Sarolta a gyengébb úszás ellenére (2:30.0.)- ami az első számban mindössze a 22. helyre volt elég- a vívásban nagyon jól teljesített. 24 győzelmet aratott a 30 fős mezőnyben, ami a második helyet jelentette ebben a számban.  A kombinált számban remek teljesítménnyel 451 pontot gyűjtött (18. hely), így végül 983 ponttal 5. helyen végzett az „A” csoportban.

Szintén az „A” csoportban versenyzett Boros Alexandra, aki nagyon jól kezdett, hiszen az úszásban 3. lett 2:15.48 időeredménnyel. A vívást a hatodik helyen zárta, a kombinált számban pedig 14:27:0 idővel 433 pontot szerzett, ami összesítésben a csoport 12. helyére volt elég, mely helyezés szintén továbbjutást ért.

A „B” csoportban ugyancsak szép eredménnyel végzett Varga Eszter, aki az úszásban a második legjobb lett (2:16.15), a vívást 16 győzelemmel  a tizedik helyen zárta, a kombinált számban pedig – 470 ponttal– szintén 10. lett. Teljesítménye a csoport hatodik helyére volt elég (980), így biztos volt a továbbjutás.

A „B” csoport másik versenyzője, Zs. Tóth Anna is a mezőny legjobbjai között végzett.  Anna úszásban negyedik lett (2:16.65),  a vívást pedig 19 győzelemmel a  6. helyen zárta.A kombinált számban magabiztos teljesítményt nyújtva 13. lett. Összetettben a 8. helyen végzett, így ő is ott lesz a fináléban.

Eredmények ITT!

Forrás: MÖSZ