Boros Alexandra csapat-ezüsttel tért haza Argentínából


Csapatversenyben a magyar lányok ( Zs. Tóth Anna, Boros Alexandra és Simon Sarolta) csak egyetlen ponttal (!) maradtak le az Ifjúsági „A” világbajnokság első helyéről, így a szépen csillogó ezüstéremnek örülhettek.

Boros Alexandra úszásban a negyedik lett (2:16.61), vívásban 16 győzelemmel 20., kombináltban pedig 487 ponttal 18. Összesítésben a 15. helyen végzett (975 pont) végig kitartó, példás küzdelemmel.

Varga Eszter fej fej mellett úszott Boros Szandival, 2:16.62 eredménnyel. Vívása közepesen sikerült, 18 győzelmet szerzett, ami a 18. helyet jelentette ebben a számban. Futás és lövészetben összesen 456 pontot gyűjtött, ami csak a 26. helyre volt elég, így végül huszonegyedik helyen zárt.

Zs. Tóth Anna a nők egyéni versenyében bronzérmet nyert. Simon Sarolta hatodik, Boros Alexandra 15., Varga Eszter pedig a 21. helyen végzett.

Anna az úszást 2:17.28 időeredménnyel teljesítette, majd remek vívással, 25 győztes asszóval, a hatodik helyen zárta a második számot. A kombinált számban fantasztikus futással a 9. helyen végzett (514 pont), így összesen 1053 ponttal az ifjúsági világbajnokság bronzérmese lett, ami óriási öröm számára, hiszen végre egyéniben léphetett dobogóra világbajnokságon.

Simon Saci a kezdő számot még közepesen teljesítette, 2:29.02 időeredménye a 26. helyre volt elég. Ezzel szemben káprázatosan vívott a következő számban. 28 győztes asszóval az első helyen állt. A kombinált számban 13:14.0 idővel a 12. lett, így összesítésben 1027 ponttal végül a hatodik helyen végzett, ami a junior vb negatív élményei után mindenképpen dicséretes eredmény.

Az aranyérmet a török Ilke Ozyuksel (1065), az ezüstérmet az egyiptomi Haydy Morsy (1061) nyerte.

Kállai Ákos, utánpótlás szövetségi kapitány elmondása szerint a verseny végén teljesen biztosak voltak benne, hogy a magyar lánycsapat nyakába kerül az aranyérem. Első helyre végül egy pont különbséggel a hihetetlenül erős orosz korosztály csapata került (3056), harmadik helyen pedig az egyiptomi lányok végeztek 2993 ponttal.

“Mindannyiukra nagyon büszke vagyok, végig egyben voltak, igazi csapatként működtek a verseny egész ideje alatt. Számomra a dobogó második fokán pityergő magyar lányok nyerték meg ezt a versenyt.” –  nyilatkozta Kállai Ákos.

Eredmények ITT!

Infó: pentathlon.hu, Fotó: (MÖSZ/archív)