Éremeső Prágában, az Olimpiai Reménységek Viadalán


Beváltották a hozzájuk fűzött reményeket a prágai Olimpiai Reménységek versenyén résztvevő magyar fiatalok, akik ifi „A” és „B” korosztályban egyaránt remekül szerepeltek.

A lányoknál Péter Rebeka arany, Sarcia Borbála ezüst, Kiss Virág bronzérmes lett a B korosztály egyéni versenyében, így csapatban is a dobogó tetejére állhattak. Fiúknál ugyanebben a kategóriában Soponyai Dávid végzett első helyen (Málits Péter 5., Tamás József 6. lett), ami csapatban is aranyérmet hozott.

Az ifi A korosztályos verseny csapat bronzérmét a Brumbauer Franciska, Turbucz Anna, Simon Gréta hármas szerezte meg.

Szép Balázs és Hegedűs László, akik egy korosztállyal feljebb indultak, fantasztikus eredményt hoztak a náluk egy-két évvel idősebb fiúk mezőnyében. Balázs harmadik, László pedig negyedik helyen végzett. Csapatban Vígh Zoltánnal kiegészülve az ezüstérmet nyerték meg.

Kállai Ákos utánpótlás szövetségi kapitány szerint az ORV  még nem érte teljes felkészültségben a csapatot, hiszen a nyári pihenő után éppen csak elkezdték az alapozó edzéseket. Mégis hősiesen küzdöttek és állták a sarat a kellemetlen hidegben, sőt egyéni csúcsokat is döntöttek néhányan.

Az ORV eddigi mezőnyéhez viszonyítva az idei rendkívül népes és erős volt. Összesen kilenc országból érkeztek csapatok.

“Az ifi B lányok tulajdonképpen kisebb házi verseny részesei voltak, hozták a formájukat. Soponyai Dávid magabiztosan és félelmetes kombival nyert, úgy érzem, ő is rengeteg titkot rejt még magában. Ugyancsak rendkívüli volt Szép Balázs kombináltban elért győzelme, a két évvel idősebb Grycz Mareket (CZE) futotta le és hajszállal maradt el az ezüstéremtől.

Az A korosztály lányainál is gyönyörű egyéni villanásoknak lehettünk részesei. Turbucz Anna fantasztikus úszása is jó példa erre.

Összegezve; a verseny elérte célját. A téli alapozásnak egy ilyen kezdéssel magabiztosan és reményekkel telve indulhatunk. A versenyzők amellett, hogy nagyszerű tapasztalatokat gyűjtöttek, érezhetően motiváltak, lelkesek és igazán ígéretesek.”  – nyilatkozta Kállai Ákos.

Részletes eredmények: ITT

Forrás: sportmonitor.info/pentathlon.hu