Érmek és jó helyezések a Diapolo Elit Bajnokságon


Fantasztikus hangulat és elhivatott, céltudatos, mosolygós fiatalok. Ez jellemezte a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodát, ahol a több száz fiatal sportoló és az őket elkísérő szülők, valamint szurkolók teremtettek nem akármilyen hangulatot. A Magyar Öttusa Szövetség rendezésében zajló Diapolo Elit Bajnokságon az ország legjobb utánpótlás korú versenyzői mérték össze tudásukat szombaton és vasárnap.

Martinek János, a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára azt hangsúlyozta a helyszínen, hogy az elmúlt években rengeteg előrelépés történt a hazai öttusa utánpótlás területén, ami nagyon fontos és a jövőre nézve rendkívül biztató. „A tavalyihoz képest megduplázódott az utánpótláskorú versenyzők száma, ezzel pedig a jövőbeni éremesélyek is jelentősen növekedtek…” – mondta Martinek János a helyszínen.

„Egy évvel ezelőtt keresett meg Martinek János a versenyrendezés lehetőségének felvetésével. Büszke vagyok arra, hogy immáron Hódmezővásárhely rendezheti meg ezt a nívós eseményt.” – ezt már Almási István, a város polgármestere mondta a díjátadón.

A több száz versenyző hat korcsoportban mérte össze tudását a helyi uszodában. Szombaton egyéniben, vasárnap pedig váltóban kellett versenyezniük az utánpótláskorú öttusázóknak. A Diapolo versenyen az úszásé és futásé volt a főszerep. A különböző korcsoportoknak úszásban 50, 100 és 200 méteren kellett bizonyítaniuk, míg futásban 800, 1600 és 2400 méteres távokon zajlott a küzdelem.

Eredmények: ITT