Kasza Róbert és a KSI SE férficsapata is aranyérmet nyert a magyar bajnokságon


A székesfehérvári Nu Skin felnőtt öttusa országos bajnokság Kasza Róbert magabiztos győzelmével ért véget. A KSI SE kiválósága 1490 pontot szerzett a nap során és teljesen megérdemelten lett országos bajnok.

Az Alba Öttusa SE sportolója, Strobl Krisztián lett a második (1474 pont), a dobogó legalsó fokára pedig a BHSE olimpiai bronzérmese, Marosi Ádám állhatott fel (1464 pont). Demeter Bence nem vett részt az ob-n, mivel a két hét múlva kezdődő Európa-bajnokságra összpontosít.

 

A Nu Skin Országos Bajnokság férfi csapatversenyét a Kasza Róbert, Regős Gergely, Bruckmann Gergő alkotta KSI SE csapata nyerte (4286 pont). A második helyen a BHSE csapata végzett, Marosi Ádám, Tomaschof Soma, Max Esposito összeállításban (4260 pont). A bronzérmet Demeter Gergely, Harangozó Bence és Málits István nyakába akasztották (Volán Fehérvár).

Eredmények, férfiak:

egyéni:

  1. Kasza Róbert (KSI SE) 1490 pont
  2. Strobl Krisztián (Alba Öttusa SE) 1474
  3. Marosi Ádám (BHSE) 1464

  …5. Regős Gergely 1459 pont, 18. Bruckmann Gergő 1337 pont.

csapat:

  1. KSI SE 1 (Kasza Róbert, Regős Gergely, Bruckmann Gergő) 4286 pont
  2. BHSE 1 (Marosi Ádám, Tomaschof Soma, Max Esposito) 4260
  3. Volán Fehérvár 1 (Demeter Gergely, Harangozó Bence, Málits István) 4255

A nők szombati versenyében Boros Alexandra (1290 pont) az ötödik, a Boros Alexandra – Sarcia Borbála – Földházi Zsófia trió a negyedik helyen végzett. (Földházi Zsófia sajnos megsérült a versenyen: a futás utolsó körében egy rossz lépés után a lábközépcsontját érezte érzékenynek, így nem tudta befejezni a versenyt. Ha nincs ez a sérülés, meglett volna a csapatezüst…)

Részletes eredmények ITT!

Forrás: pentathlon.hu (fotók: Villányi Diána és Taxi)