Egy hét a Tatai Olimpiai Központban


Bátonyi Balázs gondolatai az első közös tatai edzőtáborozással kapcsolatosan: Nyáron kaptuk a jó hírt, miszerint mi nyertük az utánpótláskorú gyermekek edzőtáboroztatására kiírt KSF-pályázatot. Ez azt jelentette, hogy a gyermekek egy hetet tudtak eltölteni Tatán, az Olimpiai Edzőtáborban, ami azért is rendkívüli, mert az edzőtábort nagyon ritkán használhatják ilyen korú versenyzők.

1.nap

Reggel 7:30-kor gyülekező a bázisunknál a Sport11-nél. Gyors búcsúzkodás és névsorolvasás után 8 órakor elindultunk az edzőtábor irányába, autópályán haladva egészen gyorsan 9 óra körül meg is érkeztünk. Első feladatunk a szobák birtokba vétele volt, két ágyas szobákban voltunk elhelyezve, amikben tv, hűtő, fürdőszoba, wc is volt, a gyerekek az első pillanatban el is aléltak. Ezek után a tábor megismerése volt a következő program, amiben Madaras Ádám (Madár) volt segítségünkre, aki elmondása szerint az életéből több, mint 2 évet töltött itt edzőtáborozással! Nagyon jól sikerült a túra a táboron belül, Madár sok érdekes történetet mesélt a gyerekeknek. Miután végeztünk és megismertük a tábort, kipakoltunk, majd az étkezőt céloztuk meg, hogy megkóstoljuk a messze híres tatai edzőtábor konyháját. Nem kellett csalódnunk, választék volt bőven, mindenki megtalálta a magának megfelelő étket.

Ebéd végeztével, hagytam a gyerekeket őrjöngeni, szabad foglalkozás volt a délutáni úszásig. Úszáson a gyerekek nagy örömére váltóztunk egyet, majd beülhettek melegedni a masszázs medencébe.

Gyors hajszárítás után még egy kicsi szabad foglalkozás volt, majd egyből indulás vacsorázni a Pikant étterembe, ami kb. 10 perc sétára volt a szállásunktól. Nagyon kellemes étterem volt, kiszolgálásra sem lehetett panaszunk, nagyon kedvesen fogadtak minket.

Vacsora után egy rövid kis sétát tartottunk az Öreg tónál. Hazatérésünk után az elengedhetetlen lecke írás, tusolás majd takarodó következett.

2.nap

Sűrű napunk volt, 7:30 ébresztő, 8-kor már az étteremben reggeliztünk, majd 9-kor kezdődött egy könnyed másfél órás úszás, kis pihi, hajszárítás és már az ebédnél is találtuk magunkat.

Ebéd után csendes pihenő következett, gyűjtögettük az energiát a délutáni edzésekre, amit futással indítottunk.

Első futásunk alkalmával megismerkedtünk a Cseke-tó élővilágával, gyakorlatilag egy futó túrát csináltunk. Futás után közvetlen úszás következett, de most már csak 1 órás volt az edzés időtartama. Vacsoráig szabadidő, majd este tanulás és lámpaoltás.

3.nap

A program ugyanaz volt, mint az előző napon, annyi különbséggel, hogy futáson óriási futball derbit rendeztünk, amit persze az edzővel felálló csapat nyert meg. 🙂

4.nap

A negyedik napon sem volt különösebb változás a programban, futáson ismét visszatértünk a Cseke-tó meseszép világához, majd birtokba vettünk a 400-as rekortán pályát, az edzés végén pedig megismerkedtünk a pályán való jelölésekkel.

5.nap

A legjobban várt nap. Madár és Pécsi Gabi bácsi összehoztak a gyerekek számára egy feledhetetlen napot, mikor is egy öttusa sportágról szóló filmvetítéssel összekötve meglátogatott minket Kasza Robi jelenlegi válogatott, Európa – és világ bajnok öttusázó, akivel a gyerekek egy közvetlen beszélgetés során megismerkedhettek. Madár és Robi mesélt nekik az akkori és mostani öttusás élményeikről, versenyeikről, mindennapjaikról. Az esemény csúcspontjaként, két kiváló öttusázónk hozott egy halom érmet, amiket világversenyen szereztek és egy kupát, amit Robi vihetett haza a 3. világbajnoki címe után.

6.nap

A hazautazás napja. Ma már nem volt edzés, reggeli után rövid kirándulás a városban, megnéztük a várat és környékét, majd mire vissza értünk elkezdődött a táborban egy párbajtőr verseny, egy hazai vívó válogató, ahova rövid betekintés erejéig benéztünk.

Pár szót a végére: a gyerekeknek ez volt az első edzőtáboruk, ami biztosan felejthetetlen emlék lesz számukra! A csapat kohézió tovább nőtt, a barátságok elmélyültek, mindenki boldog mosollyal térhetett haza…

Fotók: Bátonyi Balázs