Értékes érmek és helyezések a Diapolo Elit Bajnokságon


A hagyományoknak megfelelően a Diapolo Elit Bajnoksággal zárult a 2016-os öttusa szezon, a korosztályok legjobbjai a Margitszigeten mérték össze tudásukat. A megnyitón Fábián László a MOB sportigazgatója és dr. Réczei Géza a Magyar Öttusa Szövetség elnöke mondott beszédet és köszöntötte a versenyzőket. Az úszás helyszíne a fedett 33 1/3-os medence volt, míg  a futást a Margitszigeti Atlétikai Stadionban rendezte a verseny rendezője, a Magyar Öttusa Szövetség. A 2016-os szezon MK versenyein és a Kéttusa Országos Bajnokságon gyűjtötték a pontokat a versenyzők.

A Diapolo Elit Bajnokságon az U10-U12 korosztályban az a 16, az U13-U15 korosztályban pedig az a 12 öttusázó indulhatott, akik a legtöbb pontot szedték össze az év során. Az egyéni és váltó versenyek után természetesen ünnepélyes díjkiosztóra került sor, ahol a helyezettek Dr. Simóka Beátától, a MÖSZ általános alelnökétől, Fábián Lászlótól, a MOB Sportigazgatójától, Pignitzky Dorottyától, a MOB Sport XXI. Programvezetőjétől, Kállai Ákos utánpótlás szövetségi kapitánytól, valamint Martinek János MÖSZ főtitkártól vehették át díjaikat.

„Izgalmas versenyek voltak. Jó volt látni, hogy az alsóbb korosztályoknál kimondottan „sűrű” lett a mezőny, de feljebb is nagyon jó versenyeket láthattunk. Az, hogy ennyire kiélezettek voltak a csaták és hogy sok egyesület versenyzői állhattak fel a dobogóra azt mutatja, hogy jó irányba mozdultak ezek a korosztályok. A sok munkának egyértelműen látszott az eredménye. Abban egyébként nem vagyok biztos, hogy az a jó irány, ha egyfolytában pl. nemzetközi versenyeken, magas elvárásokkal kell versenyezniük a fiataloknak. De a tapasztalatszerzés, a versenyrutin és a magabiztosság megszerzése miatt fontosak ezek a kiemelt versenyek.” – mondta a hétvégi Diapolo Elit Bajnokság után Kállai Ákos utánpótlás szövetségi kapitány.

Bár a szezon most zárult, de tulajdonképpen már el is kezdődött a következő szezon, ugyanis néhány napja lett vége a hagyományos lovas tábornak, amely az első „lépcső” a 2017-es versenyekre való felkészülésben.

Részletes eredmények ITT!

Forrás: pentathlon.hu