Bronzérmet nyert a Gulyás Michelle – Barta Luca váltó a prágai U19-es világbajnokságon


Az U19 korosztály számára rendezett világbajnokság a női váltó versennyel kezdődött Prágában. A magyar csapatot Gulyás Michelle (KSI) és Barta Luca (Trion SC) alkotta, akik a nap végén, nagyszerű versenyzéssel, 19 induló csapat közül a harmadik helyen végeztek.

Az első számban remekeltek a lányok, hiszen sikerült megnyerniük az úszást 2.01.07 idővel. Sajnos a vívóteremben nem voltak ennyire eredményesek. Michelle 10/8-at, Luca pedig 7/11-at vívott, így összesítésben 17/19 mutatóval zártak, ami a 8. helyre volt elég. A bónusz víváson nem szereztek további pontot.

A kombinált számot a 8. helyről kezdték, és 39 pont hátránnyal indultak az első váltóhoz képest. Barta Luca kezdte a kombit, első lövészete nagyon jól sikerült (14 mp) és kitűnő futással folyamatosan jött előre. Második körben remek lövészetét folytatva (12 mp) és ismét jó futással már az 5. helyen váltotta Michelle-t, aki 11 mp, majd 8 mp alatt teljesített lövészetével és szintén remek futásával a váltót a harmadik helyre hozta be.

“Így a nap végére vegyes érzelmek kavarognak bennem. Persze örülök a harmadik helynek, de titkon azért fényesebb éremre számítottam tudva, hogy erős párosunk volt. A három számból az úszást és a kombit is nyerték a lányok. Soha rosszabb kezdést.” – összegzett Szloboda József, utánpótlás szövetségi kapitány.

Részletes eredmények ITT!

Forrás: pentathlon.hu