Gulyás Michelle a negyedik helyen zárta az U19-es világbajnokságot


A női döntő végeredménye a magyar lányok számára egy negyedik, egy 23. és egy 34., illetve egy csapat 6. hellyel zárult az Ifjúsági A világbajnokságon, Prágában.

Gulyás Michelle nagyon jól kezdte a napot, az úszásban 02:09.84 időeredménnyel az első helyen végzett. És bár ezt követően rosszullétre panaszkodott,  vívása is egyenletes versenyzést mutatott, 21 győztes asszóval. Sajnos azonban a kombinált szám, ahol még első helyről indult, nem úgy sikerült, ahogyan azt tőle megszokhattuk, így az összetettben elért 1024 pont a negyedik helyre volt elég.

Barta Luca és Sarcia Borbála úszásban szinte ugyanazt az eredményt érték el, mint a selejtezőben. Vívásuk viszont gyengébben sikerült. Barta 2-0-al kezdett, majd kb. a vívás háromnegyedéig egálban állt, végül összesen 15 győzelemmel zárta a számot. Sarcia összesen 12 győztes asszóval fejezte be a vívását.

Kombináltban mindkét lány sokat hibázott lövészetben, és ezt a hátrányt már a jó futásukkal sem tudták ledolgozni.

Csapatban így a hatodik helyre kerültek.

Szloboda József utánpótlás kapitány nem titkolta csalódottságát, hiszen jobb eredményre számított. Még két szám után is szinte biztos volt Michelle érmében.

Részletes eredmény iTT!

Forrás: pentathlon.hu