Kasza Róbert vb-döntős


A négyből két magyar – Kasza Róbert és Marosi Ádám – jutott be a férfiak hagyományos versenyének döntőjébe a kairói öttusa világbajnokságon.

A 77 fős mezőny csütörtökön három csoportban kezdte meg a selejtezőt, mindegyikből az első tíz hely ért automatikusan finálét, további hat versenyző pedig pontszáma alapján léphetett tovább.

Az A csoportban szerepelt a 2009-ben egyéniben világbajnok, 2012-ben olimpiai bronzérmes, 2013-ban Eb-győztes Marosi Ádám, aki sérülés miatt az idény jó részében nem versenyzett, de a júliusi Eb-n már ott volt az aranyérmes csapatban. Ezúttal nyolcadikként futott a célba, ami továbbjutást ért. Ugyanebben a csoportban Harangozó Bence 14. lett, s mint később kiderült, pontszáma nem volt elég a döntőhöz.

A B csoportban Demeter Bence 20. lett, ezzel ő sem folytathatja szereplését a fináléban. Az úszás és a vívás után a 23. helyen állt, így nagy bravúr kellett volna a kombinált számban a jelentős előrelépéshez. Martinek János szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elmondta, hogy Demeter gyengén vívott, messze nem nyújtotta azt a teljesítményt, amire képes. Volt már ennek jele az Európa-bajnokságon is, de akkor hatalmasat futva utolsóként bejutott a döntőbe, noha az idény korábbi részében többször kiemelkedő egyéni eredményt ért el: a világkupa-sorozat nyitányán győzött Los Angelesben, majd később ezüstérmes lett a kecskeméti versenyen.

A C csoportban Kasza Róbert – aki a minszki Eb-n második volt, Marosival és Demeterrel pedig győzött a csapatversenyben – ezúttal is jó teljesítményt nyújtott, a nemzetközi szövetség honlapja szerint hetedikként biztosította helyét a döntőben.

Pénteken a női selejtezőt rendezik meg, de már akkor elkezdik a férfiak a döntőjét is, mégpedig a körvívással, majd szombaton kerül sor a további számokra.

Részletes eredmények ITT!

Forrás: MTI