Földházi Zsófia vb-ezüstérmes, győzött a női csapat


Megnyerte a nők hagyományos csapatversenyét a Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara, Kovács Sarolta összeállítású válogatott, míg Földházi egyéniben ezüstérmet szerzett vasárnap a kairói öttusa-világbajnokságon.

Alekszejev egyéniben hetedik, a tavaly vb-aranyérmes Kovács pedig nyolcadik lett.

A döntő már szombaton elkezdődött a körvívással, amelyben ezúttal Földházi szerepelt a legjobban, 20 győzelemmel és 15 vereséggel a kilencedik helyen zárta az első szakaszt, ezzel biztos alapot teremtett magának a jó eredmény eléréséhez. A szombati folytatásban a 200 méteres úszásban a harmadik leggyorsabb volt, majd a lovaspályán egyetlen akadályt vert le, így a lövészetekkel kombinált futásnak másodikként vághatott neki, s bár az élcsoportban több helyen változott a sorrend, megtartotta pozícióját.

Alekszejev és Kovács a reméltnél gyengébb vívással kezdett, de aztán fokozatosan lépett előre, ezzel az elmúlt év után ismét első lett a női csapat.

A magyarok a hétfői zárónap előtt – amikor a vegyes váltót rendezik – három éremnél tartanak. 

Külön öröm, hogy a kairói öttusa világbajnokságra kiutazó delegációnak két KSI-s tagja van, Földházi Zsófia és Kasza Róbert. Mindketten egyéni ezüstéremmel (Zsófia csapat-arannyal is!) térnek majd haza, újfent bizonyítva szakosztályunk remek műhely-munkáját.

Részletes eredmények ITT!

Forrás: MTI