Gulyás Michelle és a női csapat ezüstérmes lett az U19-es Európa-bajnokságon


A Caldas da Rainhában megrendezett U19-es Európa-bajnokságon remek napot zártak a magyar lányok. Gulyás Michelle egyéniben ezüstérmet szerzett, és a Gulyás Michelle, Barta Luca, Kiss Virág összeállítású csapat is a dobogó második fokán végzett.

Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány beszámolója szerint a vívás felemásra sikeredett a lányoknak. Két versenyző, Gulyás Michelle 21/14-el és Barta Luca 20/15 eredménnyel  jól zárták a vívást. Sajnos Kiss Virág 13/22, illetve Sarcia Borbála 11/24 eredményéről ez nem mondható el.

Az uszodában viszont mind a négy lány kitett magáért. Gulyás 2:07-vel megnyerte a számot, Sarcia Borbála 2:12-vel a harmadik, Barta Luca 2:14-el a hatodik, míg Kiss Virág 2:25-el, alig elmaradva saját rekordjától, a 31. helyen végzett.

A kombinált szám előtt Gulyás Michelle a harmadik, Barta Luca a hetedik, Sarcia a 27., Kiss Virág pedig a 33. helyről vágott neki a 4×800 méternek.

“Mind a négy lány jól kombizott, ami azt jelentette hogy a futást és a lövészetek is rendben voltak.” Végül Gulyás egy helyet javítva a második,  Barta Luca a nyolcadik,  Kiss Virág fantasztikus eredménnyel, 15 helyet javítva a 19., Sarcia Borbála pedig magához képest remek lövészettel a 26.helyen végzett.

Nagyon elégedett voltam a lányok teljesítményével gratulálok nekik, illetve a felkészítő edzőknek” – nyilatkozta az utánpótlás kapitány.

Részletes eredmények

Forrás: pentathlon.hu