Bereczki, Bruckmann és Regős is döntőzött


A férfiak selejtező napján mind a négy magyar – köztük három KSI-s – induló is továbbjutott a kairói világkupa döntőjébe.

Martinek János szövetségi kapitány elmondása szerint úszásban mindenki hozta a megszokott formáját, bár kissé lassabb volt az ottani medence. Az A csoportban versenyző Bruckmann Gergő és Regős Gergely, valamint a B csoportban induló Bereczki Richárd és Fröhlich Tamás is a középmezőnyt erősítették vívásban. Bruckmann és Bereczki 19/15 -ös mutatóval fejezte be a számot, Regős egált vívott (17/17), Fröhlich pedig 14/20-al zárt.

“Jellemzően körbeverték egymást a versenyzők, egy-két kiugró eredmény volt. A mezőny közepe abszolút egyben volt a vívásnál” – nyilatkozta Martinek János.

Bruckmann Gergő a 11., Regős a 24. helyről indult az utolsó számban és végül mindketten direkt helyen, tehát az első 15 között jutottak a döntőbe.  Bruckmann Gergő a 14., Regős az utolsó kör remek lövészetének köszönhetően a 15. helyen végzett.

A B csoportból a még lábfájással küzdő Bereczki 11. helyről indult az utolsó számban és jutott a legjobbak közé. Fröhlich fantasztikus kombi eredménnyel 23. helyről a 10. helyre futott.

“Elégedett vagyok a fiúk eredményével, a döntőben pedig szeretném, ha jobban vívnának és harcba kerülnének az éremért” – mondta Martinek János.

Részletes eredmények ITT!

Frissítés: 

Középmezőnyben végeztek a magyar fiúk Kairóban

A kairói világkupa férfi döntőjében Fröhlich Tamás 19., Bruckmann Gergő 20., Bereczki Richárd 27., Regős Gergely pedig 28. helyen végzett.

Mind a négy fiatal jól teljesített az első számban, az úszásban; közel ugyanazt az eredményt hozták, mint a selejtező napon.

A vívásban nagyon szoros volt a mezőny, mi sem mutatja ezt jobban, hogy az első helyen végző kazah Ilyashenko  is mindössze 22 győztes asszóval zárt. Regős Gergely 18/16 eredménye jónak mondható, és bár Bruckmannak ma 16 győzelme volt, a férfiak szövetségi kapitánya nem látja elkeserítőnek az eredményét. Bereczkinek és Fröhlichnek sajnos nem sikerült a vívás, mindketten 10/24 mutatóval zártak.

Elfogadhatónak értékelte a fiúk lovaglását Martinek János, szövetségi kapitány. Regős egy fát vert, majd lova két ugrás között  megbotlott és összeesett. Emiatt sok időt veszített, így összesen 251 pontot kapott. Bruckmann és Fröhlich 286, Bereczki pedig 272 ponttal fejezték be a lovaglást.

A kombinált számot Bruckmann a 18., Regős a 23., Fröhlich a 26., Bereczki a 28. helyről kezdte. Fröhlichnek a selejtezőhöz hasonlóan megint sikerült jó néhány helyet előrelépni, egészen a 19. helyig jött fel. Regős Gergelynek sajnos ebben a számban sem volt szerencséje. Melegítésnél még minden rendben volt, de az első körben nem vette a tábla a lövését, ezért bennragadt a lőállásban. Átállt egy tartalék lőálláshoz, de ott sem sikerült teljesítenie, majd kiderült, hogy fegyvere nem adott le fényt. Összesen 4×50 mp-et veszített, de még így is a 28. helyen ért célba.

Bruckmann Gergő 20., Bereczki Ricsi pedig 27. helyen futottak be.

1. Christopher Patte (FRA)

2. Valentin Belaud (FRA)

3. Pavel Ilyashenko (KAZ)

Martinek János így értékelte a mai napot: “Nagyon fiatal csapattal érkeztünk Kairóba, két fiatal felnőtt és két, tavaly még junior korosztályú versenyzővel, akiknek tulajdonképpen ez volt az első igazi megmérettetésük. Úgy gondolom, hogy a középmezőnyben végezni becsülendő dolog. Persze tudjuk, hogy vannak még hiányosságok, amin természetesen dolgozni fogunk.”

Forrás: pentathlon.hu