Gulyás Michelle vb-döntős!


A vb harmadik napján, szerdán két csoportban küzdött a 68 fős mezőny a selejtezőben, mindegyikből az első 15 hely ért automatikus finálét, további hat versenyző pedig pontszáma alapján lépett tovább.

Az A csoportba került a 18 éves Gulyás Michelle és a húszéves Guzi Blanka, a B-be pedig a 2016-ban egyéni világbajnok Kovács Sarolta, illetve Alekszejev Tamara, az idei, székesfehérvári világkupa győztese. A mezőny mindkét fele úszással kezdett, majd vívott a kombinált szám előtt.

Az A csoportban Gulyás (2:08.28 perc) a második, Guzi (2:16.18) pedig a 19. időt érte el 200 méteren a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában. Vívásban előbbi 17. lett (16 győzelem/17 vereség) a Ludovika Arénában, ezzel két szám után 14. volt. A lövészettel kombinált 3200 méteres futás során – melyre már a Kincsem parkban került sor – egy darabig lépegetett előre, futott a nyolcadik helyen is, majd kicsit visszacsúszva 12. lett, amivel döntőbe jutott.

„Az úszás a legerősebb számom, most is megadta az alaphangot a folytatáshoz. A vívás döcögősen indult, aztán elég jó lett és sikerült a kombinált szám is – értékelte teljesítményét. – A mai öttusában a vívás és a kombinált verseny meghatározó, ha ez a kettő jó, az élcsoportban lehetsz” – folytatta, majd elmondta még, hogy az edzőktől folyamatosan értesült, hányadik helyen áll a futás során.

„Három lány magabiztosan jutott a döntőbe, a minimum kötelezőt hoztuk” – összegzett tömören Kállai Ákos.

A női döntő körvívását csütörtökön bonyolítják le, a program további részére pedig pénteken kerül sor, míg csütörtökön még a férfiak selejtezőjét rendezik.

Forrás: MTI, Fotó: MTI/Kovács Tamás