Korábban pótolják az országos bajnokságot


A tervezettnél néhány nappal korábban pótolják az öttusázók márciusban elhalasztott országos bajnokságát. A Nu Skin ob-t október első hétvégéjén rendezik meg Budapesten: 3.-án a férfiak, 4.-én a nők versenyeznek.

A bajnokságot tavasszal a koronavírus-járvány terjedése miatt kellett halasztani, majd a szövetség (MÖSZ) a nyár vége felé úgy kalkulált, hogy október 8-10. lehet az új időpont. A szakmai bizottság végül néhány nappal korábbra helyezte át a versenyt.

Gallai István, a MÖSZ főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, az ob-eredmények nem számítanak bele a válogatásba, és az egyesületek sem ez alapján részesülnek majd a támogatásban.

„Azért született meg ez a döntés, mert nem lehet tudni, hogy abban az időpontban ki állhat rajthoz, kiket ér utol a járvány. Versenyre azonban szükség van, a sportolók is várják már a lehetőséget” – indokolta a szövetség álláspontját.

Az biztos, hogy az olimpiai kvótás Demeter Bence nélkül zajlik majd a bajnokság, mivel a székesfehérvári versenyző átesett a fertőzésen. Azóta ugyan már negatív teszteket produkált, de négy-hat hetet ki kell hagynia, és csak a keretorvos útmutatása szerint kezdheti el az edzéseket.

Gallai István elmondta, hogy a járványügyi hatóságtól a szövetség lekérte a protokollt, hogy milyen feltételekkel rendezheti meg az ob-t, különös tekintettel a zárt térben sorra kerülő két számra, a vívásra és az úszásra.

Forrás: pentathlon.hu/nemzetisport.hu