Koleszár Mihályé az egyéni öttusabajnoki cím!


A fedett pályás nyílt magyar öttusabajnokság hétfői, záró napján a férfiaknál Koleszár Mihály először lett országos bajnok!

A Nemzeti Lovardában indult a záró nap programja, ahol a férfiaknál a verseny tényleges megnyerésére nem teremtődött reális esély, ám ez messze nem jelentette, hogy az ob-címért ne folyt volna kiélezett csata. Az öt magyar finalista közül csak Kardos Bence hozta maximális pontszámmal a lovaglást, Szép Balázs egy másodpercet csúszott, Marosi Ádámnak és Bőhm Csabának egy, Koleszár Mihálynak két verőhibája volt. A londoni ötkarikás játékokon bronzérmes, egyébként hatszoros országos bajnok Marosi három bónusz asszót nyert, és a top tízben zárt úszásban csakúgy, mint

Bőhm és Kardos is. Koleszáron azonban sokat segített a 25–13-as mérlege, melyet az elődöntős körvívásból hozott magával, és amely lényegesen jobb volt honfitársaiénál.

A laser runt közvetlen Marosi mögött a 11. helyről 39 másodpercre az éllovas egyiptomi Eszlam Hamadtól kezdhette meg, és kiemelkedő lövészettel (38,4 másodpercet töltött összesen a lövőállásban, mely a második legalacsonyabb, és mindössze nyolcszor vétett) feljött nyolcadiknak, mögötte a csak háromszor mellélövő Bőhm Csaba érkezett meg, míg az összesítésben 13. Szép Balázs egészült ki az ob-dobogó. A KSI színeiben versenyző Koleszár Mihály első országos bajnoki címét szerezte.

A nemzetközi versenyt a brit Charles Brown nyerte Eszlam Hamad és a német Marvin Dogue előtt, miután már az első lövészet után tetemes előnyt alakított ki mindenkivel szemben.

(Fotó: stellanovak)

„Egészen a végéig izgalmas volt a verseny, ettől függetlenül szerencsére felszabadultan versenyeztem. Nagyon jó érzés összemérni a tudásomat a srácokkal, akiket amúgy is kedvelek – utalt honfitársaira a friss országos bajnok Koleszár Mihály. – Egyébként a célban derült ki, mit értem el, mindaddig a feladatomra koncentráltam, ez a legfontosabb. Egészen erősnek éreztem magam, kellemes meglepetés volt ez nekem, remélem ez így marad, sőt, még javítgatok is rajta, de már ez is mindenképpen magabiztosságot ad.”

Nőknél a KSI-ben nevelkedett Gulyás Michelle sorozatban negyedszer nyerte meg a címet. 

Forrás: Nemzeti Sport Online – https://www.nemzetisport.hu/egyeb-egyeni/2024/02/ottusa-gulyas-michelle-megvedte-cimet-koleszar-mihaly-eloszor-gyozott