Takács Péter átvette a mesteredzői díjat


Hatalmas tömeg gyűlt össze a Csörsz utcai Sportmax Centrum nagytermében, ahol a Testnevelési Egyetem diplomaosztójára került sor. A helyszínen adták át a mesteredzői és az életmű díjakat is, valamint három új phD-doktort is köszöntöttek.

Az elnökségben helyet foglalt Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök, Simicskó István sportért felelős államtitkár és Mocsai Lajos, a TF rektora is.

Mocsai Lajos, majd Simicskó István ünnepi beszédét követően Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke, Szabó Bence, a MOB főtitkára és Mocsai Lajos adták át az elismeréseket az arra kiválasztottaknak.

A zsüri 2015-ben mesteredzői díjat ítélt Györe Lajosnak (vízilabda), Pongrátzné Vasvári Erzsébetnek (sportlövészet), Sántics Bélának (úszás) és Takács Péternek (öttusa). Életmű- díjjal jutalmazták Antalovits Ferencet (súlyemelés), Czigány Károlyt (vízilabda) és Giczy Csabát (kajak-kenu).

Ezt követően Kalmár Zsuzsát, Németh Endrét és Szűcs Lindát fogadták doktorrá, hogy azután átadhassák az idén végzett hallgatóknak az okleveleiket.

Forrás: Magyar Edzők Társasága

Fotó: Jocha (Press) Károly