Ötödik lett a Gulyás Michelle – Guzi Blanka összeállítású női váltó!


A mexikói felnőtt öttusa világbajnokság legelső, női váltó napján a két nagyon fiatal magyar versenyző, Gulyás Michelle (KSI) és Guzi Blanka (Swimming Pentathlon) ötödik helyen végeztek.

Óriásit versenyzett a két ifjú hölgy a mai versenyen, kapitányuk szerint pontszám szerint talán igen, de az egész napi összkép alapján nem tűnt lehetetlennek az éremszerzés sem.

Bár mindkét lány komoly vírusos bélfertőzésen esett át néhány nappal a verseny előtt, sőt Blankának még magas lázzal is meg kellett küzdenie, maximális energiabedobással álltak ma rajthoz és teljesítettek tisztességgel.

Lemaradást a vívásban lehet még észlelni, különösen Guzi Blanka részéről, de tekintve, hogy mindössze 3 éve vív, nem róható fel még hibaként. Gulyás Michelle bár kissé görcsösen kezdte ezt a számot, később sikerült kikerülnie a mélypontból és 10/5-ös szériával szépítenie. Összesen 19/29 mutatóval zárták a vívást.

Úszásban 2. helyen végeztek, ami abszolút a tudásuknak megfelelő.

“Lovaglásban is szép lovaspályát teljesítettek a lányok, jó képességű lovakkal mentek, és a jó lovak megkövetelik a jó lovast is” – mondta Kállai Ákos, a női öttusázók szövetségi kapitánya. 14 hibapont levonásával 286 pontot szereztek, így hetedik helyről indultak a kombinált számban.

A lövészet-futás számban szintén remekül helyt álltak, 1-2 hibát vétve az egyes sorozatokban végül 2 helyet előrelépve értek ötödikként célba.

“Nagy dicséret illeti a lányokat. 13 csapatból egy felnőtt világbajnokságon, betegség után és ennyire fiatalon, nagyon szép teljesítmény tőlük. Igazán büszke vagyok rájuk” – összegzett Kállai Ákos, szövetségi kapitány.

Eredmények (női váltó):
1. Fehéroroszország (Anasztaszija Prokopenko, Irina Praszjancova) 1381 pont
2. Németország (Ronja Steinborn, Annika Schleu) 1364
3. Guatemala (Sofia Cabrera, Sophia Hernandez) 1353
…5. Magyarország (Gulyás Michelle, Guzi Blanka) 1322 pont (vívás: 19 győzelem/29 vereség/191 pont, úszás: 2:04.63 perc/301 pont, lovaglás: 286 pont, lövészet-futás: 12:36.07 perc/544 pont)

Infó: pentathlon.hu, fotó: UIPM