Világbajnoki ezüstérmes a Gulyás – Bruckmann vegyes váltó!


Szakosztályunk két fiatal versenyzőjének (a vb-re kiutazott magyar öttusa válogatottnak – még úgy is, hogy Kasza Róbert kiújuló sérülése miatt nem tudott kiutazni Mexikóba – öt KSI-s tagja van!) egész napos kiegyensúlyozott szereplése felnőtt vb-ezüstérmet eredményezett.

A Gulyás MichelleBruckmann Gergő páros fantasztikus vívással kezdett a mexikói világbajnokság mix váltó napján. 21 győztes asszóval a második helyen fejezték be ezt a számot, csak a német duó előzte meg őket.

Úszásban is remekül teljesítettek, 1:57.73 idővel harmadikként zártak. A lovaglásért 14 hibapont levonásával 286 pontot kaptak.

A második helyről kezdhették a kombinált számot, amit kiegyensúlyozott versenyzéssel teljesítették és tartották meg pozíciójukat, ami világbajnoki ezüstérmet hozott számukra.

Kállai Ákos, a női versenyzők szövetségi kapitánya elmondta, hogy a mai napon két nemzet, a német és a magyar emelkedett ki a mezőnyből. Ilyen teljesítmény egészen biztosan világbajnoki érmet jelent.

“Michelle, aki még ifi korosztályú és az ifjúsági olimpiára készül, parádésan vívott. Színes, kreatív volt a vívása, ennek köszönhetően, a lányok teljesítményét összevetve, a 2. legjobb eredményt érte el. Úszásban a vártnál is jobban végzett és a lovaglása ma is kiválóan sikerült, ami rendkívül biztató a jövőre nézve.” – számolt be Kállai Ákos a váltó női tagjának eredményeiről, majd hozzátette: ”A futóedzővel egyeztetett  koncepcióváltás következtében Michelle futása pozitív irányba mozdult el. 17 évesen egy világbajnoki ezüstérem több, mint egy csodás nap zárása.”

Martinek János, a férfiak kapitánya is büszkén értékelte a mix váltó férfi tagjának mai napját.

“Bár nem volt könnyű, sőt igencsak megterhelő egymás után két nap végigcsinálni egy-egy váltóversenyt, Gergő tökéletesen teljesített. A tegnapi víváson átélt negatív élménye mára már egyáltalán nem látszott. Felülmúlva önmagát, nagyszerű vívást produkált, ami meghatározó volt a nap további részében. Kissé “rohanós” volt a lovaglása, két fát vert, de ez a szám nem szórta meg döntően a mezőnyt. A kombiban 100-150 méter előnye volt a harmadikkal szemben, és bár az első lövészete nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, a második, hibátlan sorozata garantálta az ezüstérmet.”

Mindkét szövetségi kapitány kiemelte, hogy fontos aspektusa volt a mai versenynek az a tény, hogy a két KSI-s fiatal jól ismeri egymást, gyakran edzenek együtt, ami főleg a víváson volt érezhető.

Végeredmény (mix váltó):

1. Rebecca LANGREHR, Fabian LIEBIG – GER 1452 pont

2. Gulyás Michelle, Bruckmann Gergő – HUN 1427 pont

3. Emma RIFF, Alexandre HENRARD – FRA 1416 pont

Részletes eredmények ITT

Korábban a Gulyás Michelle – Guzi Blanka női váltó az 5. helyen végzett.

Eredmények (női váltó):
1. Fehéroroszország (Anasztaszija Prokopenko, Irina Praszjancova) 1381 pont
2. Németország (Ronja Steinborn, Annika Schleu) 1364
3. Guatemala (Sofia Cabrera, Sophia Hernandez) 1353
…5. Magyarország (Gulyás Michelle, Guzi Blanka) 1322 pont (vívás: 19 győzelem/29 vereség/191 pont, úszás: 2:04.63 perc/301 pont, lovaglás: 286 pont, lövészet-futás: 12:36.07 perc/544 pont)

Infó: pentathlon.hu, foto: MÖSZ/Facebook